Sophia & Baco

De vriendschap van een hond is vriendschap voor het leven. Voor een ander niet te zien, hoeveel liefde een hond kan geven. Want ben je eens verdrietig dan kijkt hij je aan. Alsof hij zeggen wil, ik zal altijd naast je staan. Zo’n vriendschap is een wonder, en bijzonder om te beleven. Zo’n vriendschap kan niemand, zelfs geen mens geven.

Al bijna 3 jaar hebben we onze hond Baco. Een Rottweiler reu die ondeugend kan zijn, lief kan zijn en absoluut een gezinslid is. Toen Sophia geboren werd was hij 1,5 jaar. Tijdens mijn zwangerschap merkte ik al dat hij veranderde. Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat honden dat zo goed aanvoelen.

DSC_3281.JPG

Vanaf de dag dat Sophia geboren werd accepteerde hij haar al als lid van onze roedel. Nu Sophia en ook Baco een stukje ouder zijn is het zo bijzonder om te zien wat voor band die twee hebben.

Hij luistert naar haar en respecteert haar. Andersom speelt en kroelt Sophia graag met Baco en leren we haar om hem en zijn ruimte te respecteren.

DSC_3267Vandaag wilde ik wat leuke foto’s van die twee  maken en op het moment dat ik door de camera kijk en vriendlief hoor roepen ‘Sophia dat mag niet!’ druk ik op het knopje. *KLIK* Vastgelegd. Onduigend. Lief. Maar toch iets wat ze echt nooit meer mag doen. Nu ik naar de foto kijk moet ik stiekem wel een beetje lachen. Boefjes zijn het. Zowel Sophia als Baco.

Sophia die stiekem haar koekjes deelt met Baco. En Baco die af en toe de sokken van Sophia uit trekt. Opvoeden heet dat geloof ik. We doen ons best. Vooral genieten we, genieten van de bijzondere band tussen twee pure vrienden.

Sophia & Baco

3 gedachtes over “Sophia & Baco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s