23 weken

 

Zo gaat de tijd wel snel. Van week 14, hop naar week 23. Er is dan  ook veel gebeurt en ik merk dat ik het bloggen dan automatisch weer op een laag pitje zet. Maar hier weer een update over deze zwangerschap.

23Ondertussen zijn man-lief en ik getrouwd zoals je in andere blogs hebt kunnen lezen. We zijn heerlijk weg geweest met het gezin en vanaf week 20 zit ik in de ziektewet vanwege een te lage bloeddruk, extreme vermoeidheid en te veel harde buiken. Maar het belangrijkste, de baby doet het heel goed en we weten inmiddels dat we een jongen verwachten! Sophia krijgt een klein broertje! Heel erg wennen maar super blij natuurlijk.

Kleine buik

Mijn buik is nog wat kleine kant. De baarmoeder groeit goed volgens schema alleen als ik mijn buik vergelijk met andere buiken van 23 weken, dan is de mijne nog heel erg bescheiden. Waar ik in het begin van mijn zwangerschap ineens heel hard ging, zo lijkt mijn buik nu stil te staan qua groei. Sterkte buikspieren zegt mijn verloskundige 😉 Ach zolang mijn baarmoeder, en dus de baby goed groeit maak ik me daar niet zo druk om.

23weken

Wel in de ziektewet dus, heel veel kwaaltjes. De vermoeidheid komt mede door de lage bloeddruk. Dit betekent voor mij dat ik iedere middag verplicht met Sophia mee naar bed ga om de dag vol te houden. En dan nog val ik gerust na het avondeten alweer op de bank in slaapt. En dan die harde buiken. Een kwaal die bij de tweede zwangerschap toch al sneller optreed dan bij de eerste. Mijn probleem is alleen dat ze dus ook vaak pijn doen. En dat mag niet. Nog meer rusten dus. Proberen zo min mogelijk te tillen, niet stofzuigen en niet te lang lopen wil wel helpen.

22weken

Hoeraa, we hebben dé naam!

Ook zijn we uit de naam. Later dan bij Sophia maar nog ruim op tijd. We hebben een begin gemaakt aan de babykamer. En zijn garderobe is al aangeschaft! Ik zal blij zijn als we over de 24 weken zijn. Toch weer zo’n mijlpaal. Mocht het kindje dan komen dan heeft hij kans van overleven. Maar, daar gaan we niet van uit. Blijf nog maar lekker even in mama’s buik trappen, kleine voetballer.

Liefs Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s