33 weken

Heerlijk buiten in de tuin zit ik terwijl ik dit schrijf. Niet met een heerlijk rosé’tje maar gewoon met een flesje spa blauw en een banaan. 33 weken zwanger van ons tweede kindje. Clichés zijn waar. Wat gaat het snel! Nog maar 7 weken.

En wat wordt het zwaar. De lage bloeddruk blijft. Ik heb het nu al maanden dus heb er mee leren omgaan. Ik weet wanneer ik echt mijn rust moet pakken en als hij te laag wordt drink ik boullion.

Verder blijven de harde buiken en krampen. Vorige week is weer de verloskundige gekomen om te kijken of ik toch niet al wat ontsluiting had door al deze krampen. Alles bleek nog mooi dicht te zitten. Toch lag ik een dag later aan de ctg scan in het ziekenhuis. De baby was een stuk rustiger dan normaal en de harde buiken bleven. De scan was prima. Wel waren de harde buiken goed te zien. Er werd ook een inwendige en uitwendige echo gemaakt. Baby deed het goed. Fijn! En belangrijk, er is nog geen ontsluiting of een verkorte baarmoedermond te zien.

De dagen erna bleven de harde buiken komen. En  dan heb ik het echt over harde buiken die om de 5 a 10 minuten komen. Dagenlang. Vermoeiend. Raar lichaam.

Baby ligt ook nog steeds in stuit. Al weken. En dat baart mij en de verloskundige toch een klein beetje zorgen. Ik heb namelijk het idee dat hij wel prima ligt. Dus ga ik deze week reflexzone therapie proberen. Klinkt heel zweverig maar de verloskundige raadde het aan en ach, proberen kan geen kwaad. Het zou geweldig zijn als hij daardoor gaat draaien.

20160823_1222331 September hebben we de liggings echo. Mocht hij op die echo nog steeds in stuit liggen dan wordt er een afspraak gemaakt om hem proberen te draaien. Ik hou jullie op de hoogte!

Inmiddels is mijn banaan op en zit ik aan de Tony’s. Nog steeds zonder rosé trouwens.

Liefs Sanne

 

2 gedachtes over “33 weken

  1. Esther zegt:

    Mijn kindje ligt ook heerlijk in volkomen stuit (met beentjes naar beneden)… Ben nu 36 weken, a.s. donderdag gaan ze hem uitwendig draaien… balen en spannend hé, als zoiets ‘kleins’ alles qua bevalling letterlijk op z’n kop zet!

    Duimen maar dat allebei onze ventjes nog gaan draaien! Ik leef met je mee:)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s