Baby naam

Finn? Yara? Emma? Milan? Senn? Isa? Zomaar een greep uit de lijst verwachtte populairste babynamen van 2016.

Vroeger was het makkelijk om een babynaam te kiezen. Simpelweg omdat er niet zo veel keus was. De namen gingen vaak over van vader op zoon en van moeder op dochter. Nu kun je los gaan zoveel je wilt. En dat wordt maar al te vaak iets té enthousiast gedaan. Zo kreeg de dochter van  DJ Afrojack de naam Vegas. (Ja, net als die stad.) Gers Pardoel noemde zijn kind Goud en Martijn Krabbé gaf zijn kinderen de naam Bickel & Achilles. (Waarbij ik dus alleen maar kan denken aan een achillespees?!)

Babynamen.png

Zoveel dingen waar je aan moet denken. Echt een hele verantwoordelijkheid. Ik maakte een lijstje met de dingen waar je op kunt letten bij het kiezen van de babynaam. 

 • Zo vind ik het belangrijk dat de voor én achternaam samen mooi klinken. Dus begin op tijd en neem ook je tijd. Zo kun je samen aan de naam wennen en als je hem een tijdje hebt genoemd beslissen of het nog steeds jullie naam is. 
 • Let je op initialen. Want niemand wil W.C. of B.H. heetten.
 • Let niet alleen op je initialen maar ook op de combinatie voorletters en achternaam. Je wil neem ik aan niet dat je kind S.M Kelder, K. Bouter of P.Enis heet. (Deze bestaan dus allemaal echt!)
 • Kies je een naam die leuk is voor nu, maar ook zeker nog voor als je kind straks volwassen is.
 • Check internet op de betekenis van je naam. De meeste namen hebben namelijk een betekenis en je wil later echt niet voor verassingen komen te staan.
 • Lange namen worden vaak afgekort. Bedenk of je deze afkorting ook leuk vindt.
 • Je wil natuurlijk niet dat je kind gepest wordt. Controleer daarom goed of de naam niet rijmt op rare woorden.

Wij zijn eruit! De babynaam van ons mannetje staat vast. Sterker nog. Deze babynaam hadden we al gehoord ver voor we überhaupt kinderen hadden. Toen ik zwanger was van Sophia wisten we dus al een jongensnaam. Sophia werd een meisje en Sophia werd
Sophia. We hebben haar naam expres uitgezocht zodat hij mooi past bij onze jongens naam. Zodat mochten we ooit gezegend zijn nog een jongen te mogen krijgen we die naam alsnog goed konden gebruiken. En nu is het zover. Over een kleine 5 weken ben ik uitgerekend van ons ventje en nog steeds zijn we verliefd op díe ene jongensnaam. Dan moet het wel goed zitten toch? Nog even en dan kunnen we hem delen. Ik kan niet wachten.

Zelf ook nog op zoek naar een babynaam of zijn jullie er al uit? Hopelijk heb je iets aan deze tips want een babynaam uitzoeken blijft lastig.

Liefs.

 

4 gedachtes over “Baby naam

 1. lifebymamalinda zegt:

  Ik vond het zo moeilijk om een naam te bedenken. Voornamelijk ook omdat wij allebei een andere smaak hebben. Ik wilde een Amerikaanse naam (ook vanwege Elaiza haar 2e naam Alice) en ml kwam met Nederlandse en Franse namen aanzetten. Uiteindelijk vonden we Eliza (engels uitgesproken) beide mooi. Omdat mijn Nichtje Elize heet en we het niet op zijn Nederlands wilden uitspreken zijn we op Elaiza gekomen. In NL komt deze schrijfwijze bijna niet voor, in het buitenland wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s