Mama van 2 kinderen.

Ik dacht met 1 kind al soms dat ik het druk had.

Hahah, What was I thinking?!

Inmiddels ben ik al ruim 5 weken mama van twee kinderen. In het begin staat natuurlijk heel je wereld weer even op zijn kop. Langzaam begint nu weer het ritme terug te komen. Hoe bevalt het? En wat zijn de dingen waar ik tegenaan loop?

Ergens op tijd komen. Tegenwoordig een ware sport. Sophia die écht nog even moet drinken voor we gaan. Of écht die andere schoenen aan moet. En Thiago die inmiddels weer zijn broek vol heeft,  ineens honger heeft en dus nog even de borst moet, en daarna een beetje spuug op mijn schouder plant waardoor ik óf met spuug vlek op mijn afspraak aankom als ik het niet gezien heb (ja echt, dat gebeurt) óf ik moet me nog snel omkleden en ben zo  al makkelijk een kwartier te laat. Ook al begint je standaard een kwartier eerder met ‘klaarmaken’ Dat heeft dus geen zin. Dan verzinnen ze samen wel weer iets anders.

Chronisch slaaptekort. Dit komt vooral door mijn kleinste vriend. Hij heeft nogal graag de borst en nog liever ligt hij heel de nacht gewoon op mijn borst. Net zoiets als een man die voor zijn koelkast gaat slapen. Inmiddels weten we dat dit waarschijnlijk komt door verborgen reflux maar echt nachtrust bevorderend is het niet. En op de momenten dát hij eindelijk 4 uur aan één stuk slaapt komt Sophia omdat ze niet lekker is. En dan overdag. Zodra Sophia slaapt is Thiago vaak wakker en als Thiago dan eindelijk lekker slaapt wordt Sophia weer wakker. Echt hoor. Team no sleep is aanwezig maar het wordt heus wel beter. Ooit.

Herkenning. Hoe gek het ook klinkt, aangezien het pas 2 jaar geleden is dat Sophia nog zo’n klein baby’tje was, toch is alles weer wennen. Hoe zat alles ook alweer precies. Je bent wel handiger in de dingen zoals verschonen, in bad doen en aankleden. Maar hoe werkte die flessenwarmer ook alweer? Hoe vaak moesten ze nou ook alweer drinken en hoe zat het ook alweer met die vervelende krampjes? Zoveel zelfverzekerder maar toch ook zo onzeker. Het komt goed. Ze worden heus wel groot.

Je loopt over van liefde. Maar echt. Je hoort veel moeders tijdens de tweede zwangerschap hun twijfels uitspreken. Of het mogelijk is dat je van nog een kindje zoveel kan gaan houden als je al doet van je eerste. Goed nieuws. Dit kan! Vooral als Sophia even komt om met Thiago te knuffelen. En ze geeft hem een lief klein kusje op zijn hoofd. Veeg mij maar op. Alleen maar liefde.

st-2

Er zijn natuurlijk nog meer dingen waar ik tegen aan loop. Maar daarover meer in een volgende blog. Nu ga ik weer even knuffelen met mijn kleine broekpoeper en trotse grote zus. Want zeg nou zelf, dit is toch waar we het allemaal voor doen. Ook al doen we maar wat.

Liefs x

2 gedachtes over “Mama van 2 kinderen.

  1. Mrs Curly zegt:

    Alles went. En sneller dan je denkt 😉
    Voor je het weet zeg je tegen jezelf ‘Man, ik moet toch walgelijk veel tijd over gehad hebben toen er nog maar één kind was ! Wat deed ik toch elke dag?!’ 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s