Hoe t het nu?

Eerder schreef ik al een blogje over toeschiet reflexen en scheetjes. En ik kreeg al een paar keer de vraag, hoe gaat het nu?

Ik heb erg veel reacties gehad op mijn blog. Herkenning bij veel moeders en hier en daar nog een goede tip. Nou, ik kan met gepaste trots vertellen dat het een heel stuk beter gaat. En terwijl ik dit schrijf heb ik de beste nacht gehad sinds de geboorte van Thiago. Hij heeft namelijk van 23:00 tot 07:00 aan één stuk geslapen!! Dat is gewoon 8 uur aan één stuk!! Wie had dat gedacht 2 weken terug!

Nog steeds geef ik borstvoeding. Gewoon vanuit de borst. Geen papjes, kolven, kunstvoeding of verdikken. Wat we bewust zijn gaan doen is goed laten boeren en dit heeft zoveel problemen verholpen. Hij kan nu zoveel beter zijn lucht kwijt. Mocht er toch lucht in zijn buikje blijven zitten en hij moet het kwijt door middel van windjes laten dan weten we nu ook beter hoe we hem daarmee kunnen helpen. Als je namelijk licht drukt op het gebied rond de navel (de darmen) en dan met de klok mee het lucht begeleid naar onderen dan zal je merken dat je baby scheetjes gaat laten. Hier werkt het!

Wat betreft de verborgen reflux. Dit kwam grotendeels doordat mijn toeschiet reflex te sterk was. Ik zorg nu dat de flinke stralen (ja klinkt lekker he, maar zo is het echt) weg lopen zodat hij rustiger kan drinken. Hierdoor krijgt hij ook al zoveel minder lucht binnen.

Ik ben zo blij dat het nu beter gaat en dat de nachten wat langer worden. Dat wens ik echt iedere mama toe. Thiago is nu ook een stuk vrolijker. Al speelt het denk ik ook mee dat hij nu alweer iets ouder is. Ik denk dat de eerste weken toch wel het pittigst zijn. Mocht jij ook nog een onrustige baby hebben? korte nachten? Hang in there! Het wordt écht beter.

Liefs Sanne

2 gedachtes over “Hoe t het nu?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s