Ssst! tijger slaapt

Al vanaf Sophia heel klein was lezen we haar iedere avond voor. Ze is gek op boekjes en heeft ook al een mooie boeken collectie. Iedere drie weken gaan we dan ook naar de bibliotheek. En op een dag vonden we daar ‘Ssst! tijger slaapt.’ Vanaf die dag is dat haar lievelingsboek en ‘toevallig’ heeft ze dit boek nu ook gehad van Sinterklaas.

Naamloos

Het boek is geschreven door Britta Teckentrup en gaat over een tijger die slaapt. En er zijn vijf dieren die langs de slapende tijger willen. Je moet ze helpen door bijvoorbeeld over de neus van tijger te aaien zodat ze niet wakker wordt. Of door de ballon waar vos op zit over haar heen te blazen, de tijger snel over haar buik te aaien als ze al één oog open heeft en door de tijger in slaap te wiegen met een slaapliedje. Als het laatste dier, de ooievaar, per ongeluk met een enorme knal een ballon laat knappen wordt de tijger toch wakker. Precies op tijd voor een grote verrassing.

Sophia kent het boek inmiddels helemaal uit haar hoofd en wacht altijd vol spanning op de harde PANG!! (Het klappen van de ballon) Geweldig vindt ze dat. Het verhaal duurt niet lang en is een fijn verhaal om voor te lezen voor het slapen gaan.

De tekeningen laten goed zien hoe groot de tijger is. De andere dieren kun je daardoor minder goed zien tot de schildpad, kikker, muis, vos en ooievaar oplossingen hebben bedacht om langs de tijger te komen. Ze gebruiken daarvoor ballonnen en dat levert grappige plaatjes op zoals de vos die bovenop een ballon zit of de schildpad die aan een touwtje eronder bungelt. De ballonnen voelen anders dan de dieren, ze zijn gladder, en dat is een leuk extraatje in een boek waarin de plaatjes vaak aangeraakt moeten worden om het verhaal verder te helpen.

Sophia’s lievelingsboek dus. Een erg leuk boek voor kindjes vanaf 2 jaar ongeveer. Maar ook voor kindjes van 5 jaar nog steeds leuk. Het boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com of de Bruna (€13,95) of kijk snel bij jou bibliotheek of je hem daar kunt lenen!

Veel lees plezier

Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s