Ons borstvoedings verhaal

Blanco stapte ik er dit keer in. Ik zou wel zien of het lukte en hoe lang. En kijk ons nu eens. Al bijna 4 maanden geef ik borstvoeding.

Toen ik zwanger was van Sophia wist ik dat ik borstvoeding wilde proberen. Trots ging ik met manlief (jaja, mét manlief!) naar de 2 daagse borstvoedingscursus. We leerde alles over toeschiet reflexen en tepelkloven. En Sophia was nog geen 5 minuten oud of ze lag al goed bij mij te drinken. Maar helaas. Door een portie onzekerheid en verkeerd aanleggen had ik al snel mijn eerste tepelkloof te pakken. Na 4 dagen zat ik huilend op bed van de pijn en ik wilde stoppen. Per direct! Nja, dat per direct lukt dus niet. Je moet borstvoeding weer afbouwen en dus werd er een kolf gehuurd. Wauw! Dat was even een uitkomst. Dit deed helemaal geen zeer! Oké beetje Bertha (de koe) voelde ik me wel. Maar hé, toch mooi 2 maanden vol gehouden. 2 maanden 7 keer op een dag kolven en daarnaast de fles geven. Heel soms legde ik haar wel weer aan maar eigenlijk deed dit altijd zeer. Zelfs het meekijken van een lactatiekundige mocht niet baten.

Ondanks die ervaring wist ik gelijk dat ik het deze keer gewoon weer wilde proberen. Het is nou eenmaal gewoon echt het beste voor je kindje. Wel was ik heel nuchter. Lukt het dan is dat mooi maar lukt het weer niet dan heb ik het weer geprobeerd. Maar halleluja. Het gaat dus echt super! Nog geen kloof gezien. Of dat het komt door een betere drink techniek? Beter aanleggen? Of gewoon door meer zelfvertrouwen? Ik weet het niet precies maar het werkt. Wat zijn we een team samen! Waar ik in het begin wat terug houdend was, voed ik nu gewoon overal waar we naar toe gaan.

En nu ik weer aan het werk ben en Thiago ook eindelijk voorzichtig de fles met gekolfde melk accepteerd, wordt het allemaal weer net wat makkelijker. Ik ben zo trots. En dat dus al bijna 4 maanden! Nog geen idee waar ons avontuur eindigd. We hebben geen plan. Dat is ons plan.

Liefs

Een gedachte over “Ons borstvoedings verhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s