DIY babygym

Natuurlijk zag ik ze al wel eens voorbij komen. Maar het idee ontstond eigenlijk doordat ik van Deem Design en van Spijkerz zulke leuke wagenspanners heb voor Thiago. En nu Thiago zo aan het groeien is en bijna niet meer in de wandelwagen bak past ben ik gaan nadenken. Wat kan ik maken zodat ik die leuke wagenspanners nog wat langer kan gebruiken. En zo kwam ik op dit idee! In de box met zijn handjes alles ontdekken is precies wat hij nu doet. Dus dit is perfect! En speciaal voor jullie heb ik een handige handleiding gemaakt zodat je ook zelf aan de slag kunt.

Wat heb je nodig?

  • 1 latje van 3 meter lang. (karwei)
  • Een bezemsteel. (karwei)
  • Verf. (action)
  • Verftape. (karwei)
  • Verfroller. (action)
  • Houten pluggen. (karwei)
  • 3 Gordijnringen. (karwei)
  • 2 zwarte veters. (hema)
  • Leuke kralen, belletjes, vilten figuurtjes. (deemdesign & spijkerz)
  • Een boormachine. (En in mijn geval een handige man)

Ik heb veel van mijn spullen bij de Karwei gehaald. En daar kun je op vertoon van de Karwei kaart je hout gratis laten zagen. Super handig. Ik heb het latje van 3 meten laten zagen in 4 gelijke stukken van 0,75 cm. Je kunt je spullen natuurlijk ook gerust ergens anders halen.

Zorg dat je de latjes goed geschuurd bent. Zo splintert hij niet meer. Daarna heb ik de latjes afgeplakt met de tape en zowel de boven als de onderkant heb ik een dip gegeven met zwarte schoolbordverf.
Melvin heb ik gevraagd om de gaten te boren. Je kan dit ook zelf maar ik ben daar niet zo goed in. (plus nu denkt manlief ook dat hij een beetje geholpen heeft, haha!) In ieder latje komt een groot gat waar de bezemsteel doorheen gaat. Zorg dat de bezemsteel en het gat precies passen. Bij een te groot gat zal je babygym wankel gaan staan. En ook ongeveer in het midden van het latje komt een gaatje waar ik de veter doorheen heb gedaan. Zo zorg je dat de latjes niet te ver uit elkaar gaan en dus stevig staat. Teken alle gaatjes eerst af zodat ze allemaal op dezelfde hoogte zitten.

De bezemsteel moet dus ook op de juiste lengte gezagen worden en aan beide eindes van de stok, boor je ook een gaatje. Als je de latjes er dan aan hebt gehangen doe je aan het einde de plug erin. Zo hangen de latjes er vast aan en kunnen ze er niet afvallen. Je babygym zou nu stevig moeten staan.

Zorg dat je de ringen er al aan hebt gehangen want nu kun je het leukste deel gaan afmaken! Je kunt aan de ringen namelijk hangen wat jij zelf wil! Wees creatief. Ik je gekozen voor zwarte ijzers gordijnringen. Maar je hebt ook hele leuke houten. Ik heb wagenspanners uit elkaar gehaald en die eraan gehangen. En ik vind het resultaat super leuk geworden!

Liefs Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s