Kolven, mijn ervaring.

In ons borstvoedingsverhaal deelde ik al dat ik bij Sophia bijna 2 maanden borstvoeding heb gegeven door middel van kolven. Ook nu kolf ik weer maar enkel als ik moet werken of om een voorraadje melk in te vriezen.

Daar zit dus wel verschil in. Fulltime kolven of gewoon zo 1 dag in de week. Ik heb inmiddels 3 kolven in gebruik gehad en deel jullie mijn ervaring.

Omdat ik bij Sophia geen kolf in huis had stelde mijn kraamhulp toen voor om een kolf te huren. Dit kan bij de Thebe winkel en kan zolang je zelf wilt. Je koopt dan wel je eigen set met kolf-opzetstukken. Dit is voor de hygiëne.

Het werd de Medela Symphony. Een dubbele elektrische borstkolf. Handig is dat je beiden borsten tegelijk kunt doen. En doordat het elektrisch is ben je binnen 10 minuten wel klaar. Je kan de stand van de kolf harder en zachter zetten. Ook erg fijn. Wel maakte het apparaat veel geluid waardoor ik me toch soms meer melkkoe dan mama voelde. En het apparaat is best groot. Niet handig om ‘even’ mee in je tas te nemen. Al met al heb ik dus 2 maanden gebruik gemaakt van de Medela Symphony.
1.jpg

Bij Thiago wilde ik weer borstvoeding geven en leek het me wel handig om dit keer een kolf te kopen. Via een bekende kon ik de Medela Mini Electric Kolf overnemen. En doordat ik de opzetstukken van Medela al eerder had aangeschaft kon ik die gewoon gebruiken op deze kolf. De mini is een enkele kolf. Hij werkt zowel elektrische als op batterijen. Is ook in te stellen naar harder of zachter. Maar ook deze maakt wel weer veel geluid. Dit zorgde ervoor dat ik toch niet helemaal op mijn gemak zat te kolven op het werk.

En doordat ik toch zo weinig hoef te kolven. (En ook de batterij-functie het niet meer deed bij de Medela Mini kolf.) Heb ik besloten een hand kolf aan te schaffen. Het werd de Avent Natural hand kolf. Ik vind het handig dat ik nu overal waar ik maar wil kan kolven. Ik hoef me eigen niet druk te maken of er wel elektriciteit is. Én eindelijk een kolf die dus geen geluid maakt. Dit zorgt ervoor dat mijn kolf productie ook gestegen is. Ik zit nu meer op mijn gemak. De kolf is super makkelijk uit elkaar te halen of schoon te maken en heeft in tegenstelling tot de Medela kolven een zacht masserend borstschild.

Bedenk goed hoe vaak en waar je de kolf wil gaan gebruiken. Mijn voorkeur is de Avent hand kolf. Maar dat komt ook omdat ik maar zo weinig hoef te kolven. Ga je veel kolven dan is een dubbele zeker wel aan te raden. Het scheelt je gewoon echt veel tijd dan.

Hopelijk heb je er iets aan.

Liefs Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s