Hobby in de bus: krimp sieraden

IMG_1968

Eerlijk is eerlijk. Toen het pakket van Maart binnen kwam moest ik echt even twee keer kijken. Niet omdat ik het niet leuk vindt. In tegendeel zelfs. Ik had het alleen nog nooit gezien of gedaan. Dubbel zo leuk om aan de slag te gaan vond ik!

In het pakket van Maart zit namelijk een complete set om je eigen krimp sieraden te maken. Je begint met het kiezen van het figuur waar jij een sieraad van wilt maken. Het pakket bevat een paar voorbeelden maar je kunt ook zelf een vorm kiezen. Ik koos voor de veer. Deze is wel hetzelfde als het kaartje maar ik vond hem ook echt het leukst. Deze vorm teken je dan op het bijgeleverde krimp papier.

Als de vorm helemaal naar wens is knip je deze uit. Er moet een gaatje in komen om je ketting doorheen te doen. Zorg dat het gaatje op 5mm afstand van de rand van het papier komt. Het papier gaat krimpen en zo past hij na het bakken precies door het ringetje.

Bakken? Ja bakken! De vorm moet namelijk even in de oven. Verwarm de oven voor op 175 graden. Ze dan de oven uit. Leg de uitgeknipte vorm op een bakpapiertje in de oven en haal de vorm eruit als deze goed gekrompen is. Dan leg je een 2e vel bakpapier eroverheen en leg er een stapel boeken op. Laat de vorm zo zeker 10 minuten afkoelen en je vorm is klaar!

Nu hoef je alleen nog maar de vorm met een zilveren ringetje te bevestigen aan je ketting. Best simpel eigenlijk en heel leuk om te doen. Je kunt alle vormen maken die je wilt. Ook oorbellen kun je er mee maken.

IMG_2402

Dit is het resultaat van mijn eigen gemaakte ketting. Leuk toch?

 

Wat vinden jullie van deze DIY? Ik ben nu alweer erg nieuwsgierig naar het pakket van April! Wil je ook een Hobby in de bus ontvangen? Ik mag nu al mijn volgers een korting aanbieden van €10. Vul de code DIYHUISJE in.

Liefs Sanne

Geplaatst in: Mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s