Instagram foto tips

Omdat ik er door verschillende lieve volgers vragen over kreeg heb ik besloten om voor jullie dit blogje te schrijven over Instagram foto tips! Ik deel wat standaard informatie en geef een kijkje in eigen keuken. Waar ik op let bij het delen van mijn foto’s? Hoe kun je sneller meer volgers krijgen en hoe kun je nou het beste een mooie feed creëren?

Foto’s maken

Het begint met de foto maken. Je kunt ze via de Instagram app zelf maken maar ik maak ze altijd via mijn camera of de camera van mijn telefoon zelf. Ik heb toch het idee dat ze dan scherper zijn namelijk. Als ik ze met mijn camera maak zet ik ze op mijn laptop en omdat ik altijd in RAW bestanden schiet bewerk ik ze altijd al in Lightroom. Dan zet ik ze op mijn telefoon. Je kunt ze dan gewoon via Instagram openen. Aangezien vele van jullie Lightroom niet zullen hebben kun je het beste je foto gewoon via de app van Instagram zelf bewerken.

Screenshot_2017-03-28-08-58-53-1

Foto via Instagram bewerken

 

Foto’s plaatsen

Op je feed (zo noem je de aanblik van je eigen pagina) komen de foto’s vierkant in beeld. Ikzelf houd hier altijd al rekening mee met het plaatsen van mijn foto’s. Je kunt er wel voor kiezen je foto in bijvoorbeeld het originele langwerpig formaat te plaatsen. Je klikt dan op het knopje links onder in het menu. (Zie voorbeeld foto hieronder) Dan verschijnt je foto in zijn originele vorm. Let er wel op met plaatsen dat in je feed deze foto er dus vierkant uitziet. Sowieso kijk ik altijd naar mijn feed of de foto die ik wil plaatsen in het geheel past. Dat ik dus niet twee bijna dezelfde foto’s na elkaar plaats. En ook let ik erop dat als ik veel ‘drukke’ foto’s heb geplaatst, dat ik dan even een rustige foto erin zet om het niet te druk te maken op mijn feed.  Je kunt via Instagram nog je foto’s bewerken. Heel handig vind ik. Buiten de zwart/wit gebruik ik zelf eigenlijk nooit filters. Wel pas ik soms nog de helderheid, het contrast en de scherpte aan.

PicsArt_03-28-09.04.44

Foto formaat passend maken

 

Hashtags

Bij het uploaden van je foto kun je ervoor kiezen op hashtags te plaatsen. Hashtags zijn klikbaar en vergroten je kans op nieuwe volgers. Per bericht kun je maximaal 30 hashtags plaatsen. Plaats je er meer dan plaatst Instagram je bericht niet. Zelf gebruik ik ze zelden. En als ik ze gebruik dan is het met een eigen hashtag zoals #sophiaenhaarprinsesknuffel of  #huisjevolliefdebruiloft. Dan komen alle foto’s waar je de tag bij zet in één overzicht te staan. Gebruik je veel hashtags? Dit kan je helpen anderen jouw te vinden. Maar plaats ze dan bij voorkeur in een reactie onder je foto zodat ze niet storend in het bijschrift van je foto staan. En plaats dan wel hashtags die passen bij jouw account. Als jouw account over fashion gaat heeft het weinig nut om de hashtag #food te plaatsen. Ook al wordt deze hashtag nog zo vaak bezocht.

PicsArt_03-28-09.03.31

#sophiaenhaarprinsesknuffel

 

Hoe zorg je nou dat je aantal volgers gaat groeien?

Ik heb mijn profiel op openbaar staan. Ik ben me er bewust van dat ik hierdoor mijn kindjes voor altijd op het openbare web zet. Ik plaats daarom nooit foto’s van ze waar ze me later op kunnen verhalen omdat ze er zo stom op staan. Is je profiel privé dan zal je aan dit stukje een stuk minder hebben omdat mensen dan gewoonweg  je feed niet kunnen zien en je niet zo snel zullen gaan volgen. Is je account wel openbaar? Dan heb je misschien wel wat aan deze tips. Het allerbelangrijkste is dat je consequent aanwezig bent op Instagram. Alleen dan bouw je een vast schare volgers op. Reageer en like vaak bij andere. Zo krijg je vaak ook reacties terug en hoe meer reacties je op je foto’s krijgt hoe hoger Instagram je foto plaatst bij andere door het algoritme.  Zorg dat je feed één geheel is. Denk na over de foto’s die je plaatst. Probeer consequent je foto’s te plaatsen. Plaats bijvoorbeeld iedere dag 1 foto in plaats van 1 keer in de week gelijk 7 foto’s. Zo weten je volgers wat ze van je kunnen verwachten. Plaats je een foto van een product. Tag dan ook dit product in je foto. Het zou kunnen dat de webshop dan  jouw foto wil regrammen. Dit zorgt dan natuurlijk ook weer voor extra volgers.

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips. En ik zal binnenkort nog een blogje wijde aan fotografie tips met kinderen. Want dat is een hoofdstuk opzich. 😉

Liefs Sanne

Een gedachte over “Instagram foto tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s