6 Dingen die veranderde toen ik moeder werd

Laat ik voorop stellen dat niets zo bijzonder is als moeder worden. Die onvoorwaardelijke liefde en kleine handjes die je lief vasthouden. Maar toch veranderde het moederschap wel heel mijn leven. Je krijgt er niet alleen een mega verantwoordelijkheid bij. Je dagelijkse routine veranderd ook drastisch. Dingen die ik voorheen zonder er over na te denken deed, worden nu zorgvuldig vooruit ingepland. Ik deel met jullie 6 dingen die ik nu totaal anders doe.

Boodschappen doen

Ik ben zo’n moeder die zich serieus af vraagt hoe moeders dat vroeger deden. Met 6 kinderen langs de groenten boer, slager en bakker gaan. Lang leven de service van supermarkten in 2017. Ik bestel altijd mijn boodschappen op zondag. Iedere week weer. Maak een weekschema met wat we iedere dag eten en op maandag avond worden de boodschappen bezorgd. Inclusief dagje-uit zegels etc. Halleluja! En natuurlijk mis ik wel eens iets en ga ik met mijn eigenwijze peuter en baby (in onhandige maxicosi) naar de supermarkt. Maar hé, die ene keer overleef ik wel.

Alles met 1 arm doen

Echt hoor. Nu ik twee baby’s heb gehad ben ik heel handig geworden om alles met één arm te doen. Omdat ik in die andere arm een baby of kind heb bungelen. Mijn benen scheren, eten maken, de was doen of schoonmaken. Allemaal prima te doen zonder dat ik mijn kind hoef neer te leggen.

IMG_9232.JPG

Opruimen

Waar ik voor dat ik kinderen had iedere week de ramen stond te zemen kan ik het nu heel goed loslaten. Ik besteed gewoon liever mijn aandacht aan de kindjes dan aan continue schoonmaken. 1 keer in de maand lukt namelijk ook prima. En anders doe ik ze gewoon tussendoor af met de glas reiniger! Nog steeds probeer ik het goed schoon te houden met twee kindjes en een hond. Maar ik ben wel een stuk makkelijker geworden in het loslaten als het wel een keer een rotzooi is. Want dat maken kinderen. Heel veel rotzooi. En nee, ik vind het niet eens meer zo erg. Ruim het pas op als ze naar bed gaan en geniet dan van een paar uurtjes in een opgeruimd huis. Totdat ze weer beneden komen. Dan breekt de pleuris weer uit.

Werk heel belangrijk vinden

Ik ben iemand die me altijd volledig gaf als ik een baan had. Wilde graag steeds hogerop en werk weken van ruim over de 40 uur maakte mij niks uit. HA HA. Dat is zeker veranderd! Niets is namelijk zo fijn dan heel vaak bij je kindjes kunnen zijn. Ze niet iedere dag hoeven weg te brengen maar zelf voor ze te kunnen zorgen. Dat neemt niet weg dat ik niet meer graag werk. Juist wel maar wel op de momenten dat ik het wil. Nu ik een eigen fotografie bedrijf heb kan ik zelf mijn dagen inplannen zoals ik dat wil. Ik plan afspraken met bruidsparen zo veel mogelijk ’s avonds en fotoshoots in het weekend. Doordat mijn man dan thuis is hoeven de kindjes niet vaak weg. Heerlijk!

Mijn eigen angsten aan de kant zetten

 Toen ik deze week met Sophia naar de tandarts moest heb ik haar mooi niks laten merken van het feit dat ik doodsangsten uitsta voor die in-je-mond-kijker. Gewoon omdat ik haar niet bang wil maken. Hetzelfde voor spinnen. ik hoor mezelf nu zeggen tegen een klein spinnetje ‘Aaah kijk nou wat lief!’ Ja echt! Ik maak kinderen die niet bang zijn voor spinnen. Zoals hun moeder eigenlijk wél is. Althans dat is de bedoeling. De echte joekels laat ik natuurlijk aan onze stoere papa over.

Functioneren met slaapgebrek

Ik ben er kampioen in geworden terwijl in er voordat ik kinderen kreeg heeeeel slecht in was.  Als er prijzen te verdelen waren had ik de eerste prijs! Regelmatig heb ik een peuter met nare dromen. Of een peuter die roept: ‘Ik hoef écht niet meer te slapen mama.’ En wat dacht je van die kleine broekpoeper die zoveel van zijn moeder houd dat hij het liefst ’s nachts nog 3 nachtvoedingen wil. En dan mij goed vasthoud met zijn lieve kleine knuistjes en zo in slaap valt. Waarna ik vervolgens nog even 5 minuten geniet van het feit dat mijn liefste mannetje zo mooi is en hem dan pas terug leg in zijn eigen bedje. In de wetenschap dat ik hem 3 uur later weer naast me heb. En toch doe ik het met liefde.

Wat heeft jullie veranderd? Zijn er dingen die jullie nu anders doen? Laat het me weten!

Liefs Sanne

5 gedachtes over “6 Dingen die veranderde toen ik moeder werd

 1. Papa toch zegt:

  Heel herkenbaar verhaal Sanne.
  Ik denk dat we als ouder vooral veel meer zaken gerichter en to the point aanpakken. Hands-on is de norm, omdat we weten dat we daardoor voor onszelf meer tijd creëren om bij de kinderen te zijn.

  Like

 2. Mrs Curly zegt:

  Heel herkenbaar allemaal! Ik vind dat je algemene beeld over alles gewoon anders is eens je kinderen hebt, je leert alles zoveel meer relativeren. Je slaat niet meteen meer door over de meest onbenullige zaken enzo. Zo lang die kleintjes het maar goed hebben… 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s