Dit doe ik anders bij de tweede

Tijdens mijn kopje koffie ’s ochtends lees ik het tijdschrift Wij. Ik lees een stuk over moeders die dingen nu anders doen bij de tweede dan bij de eerste en vraag me daarna hardop af: Wat doe ik anders bij de tweede?

img_0445.jpg

Het begint bij ons eigenlijk al net na de geboorte van de tweede. Waar we bij Sophia (2,5 jaar) kozen voor verspreid kraambezoek, hebben we er bij Thiago (6 maanden) voor gekozen om een kraamborrel te organiseren. We hadden er bij Sophia natuurlijk alle tijd voor maar nu bij Thiago hadden we al een peuter rondlopen. Alles in één keer was dus nu super fijn! Niet maandenlang ieder weekend mensen over de vloer maar gewoon één groot feest.

Bij Sophia hielden we ons best strikt aan haar tijden. Ik merk dat we nu bij de tweede daar wel wat makkelijker in zijn geworden. Ook deels omdat Sophia al flesvoeding kreeg en dus op bepaalde tijden at. En Thiago krijgt nog steeds borstvoeding op verzoek dus daar zitten geen vaste tijden aan verbonden. Maar ook als we op pad gaan zijn we makkelijker. Is het tijd voor een dutje? Dan slaapt hij wel even in de kinderwagen.

Waar ik met Sophia wekenlang niets anders heb gedaan dan vasthouden en knuffelen, heb ik daar met Thiago gewoon wat minder tijd voor. Hij moet soms net wat langer wachten of even zichzelf vermaken. Op zich niks mis mee natuurlijk. Maar  ik kies er nu ook wel bewust voor om de was bijvoorbeeld nog even langer te laten staan om met de kindjes te knuffelen en spelen.

Het cliché ‘Geniet ervan, want het gaat zo snel’ vond ik voorheen maar irritant. Maar niets is minder waar. Het gaat echt belachelijk snel! En waar ik bij Sophia alle mijlpalen probeerde vast te leggen denk ik nu een week na de mijlpalen van Thiago ‘Oohjaa! ships. vergeten vast te leggen’ Gelukkig hoeven de kindjes later niet te zeuren over een fototekort met een fotograaf als mama. 😉

Wat deden jullie anders? Of juist precies hetzelfde?

Liefs Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s