Dingen die ik nu anders doe

Je weet dat als je kinderen krijgt dat je leven gaat veranderen. Je zult je routine moeten aanpassen en vanaf dat moment heb je de verantwoordelijkheid van een kleine mini versie van jezelf. Even passen en meten maar echt super leuk! Vandaag deel ik deel 2 over wat er veranderde nu ik moeder ben! Deel 1 lees je HIER.

Er zijn dingen die ik nu absoluut anders doe dan voordat ik kinderen had. Heb je zelf ook al kinderen? Dan zal dit op veel vlakken herkenbaar zijn. Heb je nog geen kinderen? Geniet dan nog even van de dingen die je nu gewoon kunt doen zonder er bij na te hoeven denken.

  • Even de stad in. Voorheen deed ik dit zonder erbij na te denken. Nu heb ik van te voren al helemaal bedacht wat ik wil hebben en vooral waar. Er staan namelijk voor een aantal winkels van die ‘leuke’ paarden, auto’s of andere op en neer bewegende dingen als je er maar een euro in gooit. Sophia wil erin. Niet in eentje. Nee in allemaal! ‘Even’ naar de stad gaan resulteert al snel in een urenlange sessie langs alle winkel attracties met hun valse liedjes. Soms geef ik me er aan over en geniet ervan hoe zei geniet op dat zwarte paard voor die grote Nederlandse kleding keten. Maar heel soms, stiekem, plan ik een route speciaal om alle paarden en auto’s te ontwijken. sssst..

 

  • Naar de wc gaan. Eerst ging je gewoon. Geen poespas. Nu moet je zorgen dat je de koters die je achter laat niks van tafel kunnen trekken. Dat de stiften even veilig opgeborgen zijn. Jup, je leest het goed. Ik raad het je aan hoor. Ik kwam een keer terug van een bezoek dat maximaal 2 minuten duurde en trof een ware Picasso aan die heel secuur (en trots) een prachtige muurschildering aan het maken was. Opbergen dus. Of je koter vastbinden. Kan ook. En dan zit je eindelijk, stiften opgeborgen, en komen ze gezellig bij je staan. Kijken wat je aan het doen bent. Of gewoon voor de gezelligheid. Ik zit ongeveer 8 van de 10 keer niet alleen.

 

  • Net als douchen. Voorheen deed ik dat gewoon wanneer ik wilde. Nu vergt het precieze planning. Je laat ook niet twee kinderen alleen beneden. Kijk bij 1 doe je het nog wel als ze slaapt. En als ze nog heel klein zijn dan zit je ze gewoon in een wipper bij je in de badkamer. Maar nu met twee is dat toch een ander verhaal. Ik heb geluk als ze tegelijk slapen. Maar meestal is het om en om. En ik vermoed ze van een samenzwering. Dat terzijde, het is best een geregel. Vooral omdat ik ’s avonds weer vaak werk. Plannen dus.. Anders ben je zo weer drie dagen verder.

Gelukkig maakt de dubbele dosis liefde heel erg veel goed. En dat ik dan af en toe alle auto’tjes voor winkels moet af gaan neem ik maar voor lief.

Herkenbaar? En doen jullie nu dingen anders?

Liefs Sanne

Een gedachte over “Dingen die ik nu anders doe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s