Toverland

Nu we een weekje vakantie hebben zitten we heerlijk in Centerparcs. Vorige week spontaan besloten en gelijk geboekt. We zitten in Meerdal. Gelegen in Limburg en dichtbij Toverland. We plande dus gelijk een dagje uit met de kindjes. En ik deel graag mijn ervaring met Toverland met jullie. In neem jullie mee in ons dagje uit! Dit blog is vooral leuk om te lezen als je zelf ook kindjes hebt tussen de 1 en 4 jaar. Dat zijn namelijk de attracties waar ik iets over ga vertellen aangezien Sophia nu bijna 3 jaar is. En hoe leuk me de achtbaan Troy ook lijkt. Ik heb hem gisteren alleen maar van een verre afstand gezien. 😉

Een blog met veel foto’s, inspiratie, tips en een gezellig bekkie van een dolgelukkige peuter!

Omdat we een jaarkaart hebben van de Beekse Bergen kregen we op de kaartjes voor volwassenen 25% korting. Alsnog moesten we €68,50 betalen voor 3 kaartjes en een parkeerkaart. Thiago was gratis. Best wel duur vond ik. Maar goed, het is tenslotte vakantie!

Ik was er al wel eens eerder geweest en wist een beetje hoe het eruit zag. Het park is onderverdeeld in 4 stukken. Het land van Toos, Magic Forest, Troy area & de Magische vallei. Het weer zat gisteren mee dus we hebben bijna alle stukken kunnen doen.

Sophia vond het land van Toos het allerleukste. Dit is de eerste hal, gelijk als je binnen komt. Dit gebied is ook vooral gericht op de kleintjes. Hier hebben we dus ook de meeste tijd doorgebracht. Ze begon aan een tripje in het truckparcours. Thiago keek toe hoe zijn grote zus heel trots rondjes reed. Daarna ben ik met haar in de kinder achtbaan gegaan in het land van Toos. En ondanks dat ze hier al wel in mocht vond ze het echt nog niks. Ik zou hier pas ingaan met kindjes van 4 jaar of ouder want dit treintje ging toch best snel.

Het toverhuis staat in het midden. Met je eigen toverstok kun je dingen in het huis laten bewegen. Je moet de spreuk ‘Bami Salami’ zeggen en op een knopje duwen en dan kun je toveren. Ik ging er in met Sophia en bij het eerste stukje kwam er al een grote spin naar beneden waardoor ik (jaa, ik!) een kleine oerkreet uitriep. Je begrijpt dat Sophia dus weer van mij schrok en deze attractie was direct afgeschreven. Oeps!

Boomerang is een soort kinder-krijs-paleis in het klein. Monkey town meets Toverland. Noem het wat je wilt maar Sophia vind het dus geweldig! Dit was dan ook haar favoriet en hier hebben we de meeste tijd doorgebracht. Oke en toegegeven. Ik ben zelf ook een rondje meegegaan. Of 2. Of toch 3…

Door naar de volgende hal. Magic Forest. Tijd voor een snackie. ‘Sophia, wat wil je? Een donut? Een pizza? Frietjes? Of misschien toch aardbeien? AARDBEIEN!’ Dus tijd voor aardbeien. Ook deze vond ik wel weer redelijk prijzig. Voor een frikandellen broodje, een panini ham/kaas, een fanta en een bekertje fruit waren we bijna €15,- kwijt. Er is wel voldoende en uitgebreide keus. Maar mijn advies, neem zelf gewoon lekkere dingen en drinken mee.

Tijd voor de Toos Tovershow. Sophia vind zulke dingen altijd heel leuk. Zo ook deze show. Er wordt in gedanst en het is een leuk verhaal. En als je na afloop nog even op de foto mag is je dag natuurlijk helemaal goed! Hij duurt ook niet té lang. Prima te doen dus met kleintjes.

Na nog een rondje in de grote draaimolen zijn we naar buiten gegaan. Daar heb je een speelplaats met water. Kinderen kunnen onder de fonteinen doorlopen of van steen naar steen springen. Natuurlijk moest dit even getest worden met papa.

Ook hierbuiten vindt je een groot speeltoestel met glijbanen en bruggetjes. Die moesten natuurlijk ook allemaal getest worden. Het was gisteren (op een vrijdag) helemaal niet zo druk in het park waardoor we overal snel in konden en ze rustig kon spelen zonder te veel drukke, grote kinderen om haar heen. Dus mocht je willen gaan met kleintjes dan zou ik zeker proberen op een doordeweekse dag te gaan en het weekend te vermijden.

Samen met mama in Tolly Molly. Een leuke attractie om met je kleintje in te gaan. Eigenlijk heel simpel. Je vaart rondjes en je bootje beweegt wat op en neer. Maar toch een succes bij onze kleine avonturier.

De grote lucht trampoline moest natuurlijk ook even gebruikt worden. Samen met papa. En juist doordat het nu niet zo druk was, was dit nu prima te doen. Ik kan me namelijk voorstellen als daar een stuk 8/9 jarige op tekeer gaan dat je er dan beter niet je peuter/kleuter op kunt zetten. Je hebt buiten ook nog het gedeelte ‘Troy area.’ Daar zijn we alleen niet geweest. Dit gedeelte is ook niet voor kleintjes maar voor echte durfal die in de grote achtbaan durven.

Het park is niet super groot. In vergelijking met de Efteling dan. Maar wel groot genoeg om heel de dag door te brengen. Voor zowel kleine kindjes als grotere kinderen is hier voldoende te doen. We hebben nu ook nog niet alles gehad. In sommige dingen wilde ze ook niet want de glijbaan is natuurlijk ook het allerleukste.

Is dit park een aanrader? Al met al, JA! Het is een schoon park en het heeft hele mooie details overal. Je zou bijna vergeten dat je in een saaie (grote) vierkante hal staat. Hier komen we nog wel een keer terug.

Liefs Sanne

IMG_2189

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s