Instax mini 8

7P1A0680Momenten wil je vastleggen. En op een leuke manier inplakken, ophangen of wegzetten. Dat kan met de instax mini 8. Een hele leuke polaroid camera. Ik kreeg hem voor moederdag en ben er super blij mee! Omdat ik van vele vragen kreeg over deze camera heb ik besloten er een blogje over te schrijven.

De Instax mini 8, hij is verkrijgbaar bij de Hema en is er in heel veel leuke kleuren. Zoals bijvoorbeeld licht roze, licht blauw, geel, wit, & zwart. De losse foto’s zelf zijn van Fujifilm en kun je ook los kopen bij de Hema.

Je zet hem aan door op de knop naast De lens te drukken, aan de voorkant van het toestel. Dan schuift je lens naar buiten.

‘Leg herinneringen vast voor nu en later.’

De foto’s zitten in een cassette en de verpakking wijst zichzelf hoe je de cassette erin moet doen. De eerste foto die je dan maakt kun je altijd weggooien. Klik hem dus gelijk even door als je hem er net hebt ingedaan. Wij hebben namelijk al een keer gehad dat we klaar stonden voor de foto en we dus die eerste foto nog niet hadden doorgedrukt. Gevolg, geen foto en het fotomoment zelf was ook niet meer echt spontaan.

Een spiegelreflex camera heeft heel veel opties. Dat heeft deze camera niet. Er zit namelijk maar één optie op en dat is dat je kunt aangeven hoe licht het is waar je staat. Sta je dus binnen dan zet je hem op de binnenstand. En sta je buiten dan heb je meerdere standen. Bewolkt. Zonnig. Of heel zonnig. Je stelt dit in door te draaien aan de lens. Dit is echt heel belangrijk voor je foto dus vergeet dit niet. Zo zorg je ervoor dat je foto niet te licht of te donker wordt.

Je foto komt er dan bovenuit uit en je hoeft alleen maar even te wachten tot je foto verschijnt. Je hoeft niet te wapperen, na een paar minuten zie je daar je foto!

Ik vind het een super leuk ding. Werkt heel makkelijk en je kunt echt leuke dingen met de foto’s doen. Zo heeft Hema ook leuke koelkast magneten in de vorm van een lijstje. En dus hangen er op onze koelkast wat leuke momenten om iedere dag even naar te kijken.

Ook heeft Hema er speciale tasjes bij. Daar past de instax mini precies in. Je hoeft hem niet eens uit het tasje te halen om een foto te kunnen maken. Én zo bescherm je je camera toch weer. Ook deze zijn er weer in verschillende kleuren. Bijvoorbeeld bruin, wit, zwart, geel, licht blauw en licht roze. Ik ben fan!

Als ik dan toch een minpuntje moet geven dan is het dat de afmeting van de foto’s vrij klein zijn. Ik had het wel leuk gevonden als er ook grote polaroid foto’s in konden. En ook zijn de foto’s zelf vrij prijzig.

11

 

 

De instax mini 8 kost €65, de foto’s zelf zijn verpakt per 2 cassettes van 10 foto’s voor €15 en het tasje kost €12,50. Dit alles is te verkrijgen bij de HEMA.

Liefs Sanne

Geplaatst in: Mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s