Prinses Sophia

Papa: ‘Hé mevrouwtje, eet je nog even je banaan op?’ Sophia: ‘Ik is niet Mevrouw papa. Ik is prinses Sophia!’

De prinsessen fase. We zitten er middenin. Sophia is net 3 jaar oud en weet heel goed wat ze wil. Stiekem vind ik dat heerlijk. Zo mag ze van mij gerust iedere dag weer een andere prinsessen jurk uitkiezen om in rond te lopen. Onze collectie is inmiddels uitgebreid tot heel veel jurken. Een echte Disney prinsessenjurk uit Disneyland Parijs. De Assepoester jurk uit de Efteling. Dan nog 3 k3 jurkjes, een Doornroosje jurk van de H&M. En nog wat gekregen jurken zoals de Elsa jurk, een Spaans jurkje uit Spanje en de roze prinsessenjurk. Stuk voor stuk mooooooi! – Aldus Sophia.

 

7P1A9577.jpg

Een gedeelte van de jurken collectie van Prinses Sophia.

 

Ik moet stiekem toegeven dat ik er zelf ook een grote rol in heb gespeeld. Want als je samen naar Frozen en andere Disney films kijkt dan is het maar een kwestie van afwachten voordat ze dat gaan overnemen.

Toch vind ik het heerlijk als onze prinses in haar jurk en op haar bergstein laarsjes takjes zoekt in het bos. Gewoon zoals ze is en helemaal blij met wat ze aan heeft. En dan moet je weten dat ik het echt niet snapte (toen ik nog geen kinderen had), dat moeders hun kinderen zo de straat op lieten gaan. Van papa mag ze dan ook nooit haar jurken aan als we de deur uit gaan. Maar mij maakt het nu  niet zoveel meer uit. Ik geniet er wel van als ik zie hoe trots ze dan loopt. Dus ja, ook ik ben nu zo’n moeder geworden waarvan ik vroeger dacht het nooit te zullen worden. Zo zijn we laatst met zijn tweeën gaan winkelen en ze mocht haar prinsessenjurk van mij aanhouden. Helemaal trots liep ze door de winkel. Een oudere vrouw glimlachte en knikte even naar me. En ik, ik genoot van mijn eigen kleine prinses.

Dat betekent niet dat ik haar altijd maar haar zin geef en ze van mij altijd overal haar jurken naar toe aan mag. Maar zo af en toe mag ze dat best.

In mijn ogen kan het geen kwaad. Het stimuleert juist de fantasie van je kindje. Ik denk dat heel veel meisjes door de prinsessen-fase heen gaan. Net zoals jongens door een ridder- fase (of iets dergelijks) heen gaan. Zolang ze niet te veel diva gedrag gaat vertonen laat ik haar lekker in haar eigen prinsessen fantasie.

Sophia: ‘Mama prinsessen mogen altijd nóg een koekje toch?’

 

 

IMG_20170928_114846_075

Één gerust stelling.. Ook prinsessen moeten gewoon naar de wc en ohja, ze maken ook gewoon rotzooi…

 

De tijd gaat al zo snel. En ze worden al zo snel groot. Maar tot die tijd geniet ik nog even van mijn eigen kleine Prinses Sophia.

Gingen jullie kindjes ook door een prins/prinsessen-fase? En hoe ging jij daar mee om?

Liefs Sanne

 

4 gedachtes over “Prinses Sophia

  1. Nicky zegt:

    Leuk om te lezen echt zo herkenbaar! Senna wil altijd dr blauwe jurk aan of haar Roodkapje jurk van de Efteling 😄 En het liefst met dr regenlaarzen aan Haha ala ma flodder 😜

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s