De leukste adventskalenders voor December.

Nog twee dagen en dan is het alweer December! De mooiste maand van het jaar als je het mij vraagt.

Van kind af aan mocht ik al aftellen naar de feestdagen met een adventskalender. En nu tel ik weer af met mijn eigen kindjes. Zo leuk om te doen. Meestal kregen we van Sinterklaas al een adventskalender in  ons schoentje. Zo konden we altijd op 1 December beginnen met de deurtjes open maken.

Wat betekent Advent?

Klein stukje praktische informatie. Het is toch altijd handig dat je weet waarom we een adventskalender hebben! Het woord Advent komt van het latijnse woord Adventus. Het staat voor komst, waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Het is dan ook een echte christelijke tradie om samen af te tellen naar Kerst en stamt al vanuit de 19e eeuw!Je hebt ze tegenwoordig echt in alle vormen en maten. Vaak een kalender met luikjes. Met bijvoorbeeld achter ieder luikje een chocolaatje. Er zijn adventskalenders speciaal voor kinderen maar tegenwoordig zijn er ook hele leuke speciaal voor volwassenen. Ik ging op onderzoek en zocht voor jullie de leukste uit.

Schleich adventskalender.

Geloof het of niet maar zelfs Schleich doet mee aan de adventskalenders. Achter ieder vakje weer een nieuw diertje. Verkrijgbaar bij bol.com in de varianten boederijdieren, wilde dieren, paarden & elfen. De prijzen variëren tussen de € 29,80 en € 59,99

advent_horse_r1

Kinder adventskalender.

Deze leuke kalenders zijn verkrijgbaar bij de Action en kosten maar € 4,38. Je hebt ze in de variant Trolls & Frozen en ze bevatten in plaats van een chocolaatje een kleine verrassing. Zo zal je kindje het leuk vinden om iedere dag weer een vakje open te mogen maken!

December kalender.

Deze kalender is al jarenlang een terugkomend fenomeen. Wij werden er altijd heel blij van als we deze kregen. De kalender is een kraslot en heeft 31 vakjes. Hij is verkrijgbaar bij honderden verkooppunten en je hebt hem in de variant van €5 en van €10.

Naamloos

Zelf een adventskalender maken.

Hiermee kun je dus echt helemaal los gaan. Er zijn online zoveel leuke voorbeelden te vinden. Maak je leuke zakjes met eigen nummers? Of kies je dan voor doosjes of potjes? Je kunt er natuurlijk in doen wat je zelf wilt en ze helemaal passend bij jouw interieur maken. Ook leuk, dit projectje samen met je kindje maken.

De adventskalender voor papa.

Deze kwam ik tegen online en moest wel even lachen. Gemakkelijk zelf te maken en ik denk dat iedere papa hier wel vrolijk van wordt!

design3000_adventskalender_holybierchen_front_mitdeko_300dpi

De adventskalender voor mama.

Speciaal voor vrouwen zijn er ook zoveel leuke adventskalenders te vinden. Ik zelf vind de kalenders van Rituals echt geweldig. Ze hebben dit jaar een kerstboom versie. Je vindt er 24 heerlijke producten in maar dan in mini vorm.  Niet alleen heerlijk maar de kalender ziet er ook nog eens super uit! Via de website van Rituals te bestellen voor € 59,50

Gaan jullie ook voor een adventskalender. En zo ja welke? Wij hebben voor de kindere een hele ouderwetse gehaald met iedere dag een chocolaatje. Een lekker extraatje iedere dag mag best. En de december kalender om te krassen gaat er vast en zeker ook nog komen.

Liefs Sanne

Een gedachte over “De leukste adventskalenders voor December.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s