De Sinterklaas mommy tag

De Sinterklaas mommy tag is een lijstje met 20 vragen die over Sinterklaas gaan. Ik zag hem in bloggersland al vaker voorbij komen en aangezien ik dol ben op lijstjes vul ik hem ook voor jullie in!  Van de intocht tot pepernoten bakken en van versieringen tot liedjes. Op alle vragen geef ik antwoord. Eerlijke antwoorden. Lijkt me wel zo leuk.

1. Ga je met de kids naar een intocht?

Bij ons in het dorp is altijd de zondag na de intocht op tv de intocht van Sinterklaas. We gaan natuurlijk even met de kindjes kijken. Behalve als het regent. Dan verzinnen we wel een smoes ofzo. Van snotneuzen waar je bang van wordt en natgeregende peuters wordt niemand blij. Geloof me. Maar dit jaar was het droog en zijn we dus gegaan. Thiago vond er niks aan. Huilde want tja, stom enzo en hij wilde gewoon slapen. Kind van zijn moeder hé. Sophia daarin tegen vond het geweldig! Met haar lieve snoetje pakte ze iedere Piet in en met een kilo pepernoten en een draak die er klaar mee was gingen we voldaan weer naar huis.

2. Schoen zetten en hoe vaak?

Natuurlijk mogen ze hier thuis hun schoentje zetten. En ondanks dat Sophia snapt dat ze er dat iets in krijgt denkt ze er toch niet aan om hem elke dag te willen zetten. Dus soms helpen we haar even herinneren dat ze hem weer mag zetten. Ze mogen ongeveer 2 en soms 3 keer per week een schoentje zetten.

3. Zelf pepernoten bakken?

Ja leuk. Nouja, klinkt heel leuk. Ik wilde het dit jaar heus wel doen hoor. Leuk voor mijn blog enzo. Maar ik ben toch weer gezwicht voor een zak uit de supermarkt. Is gewoon net wat makkelijker. Volgend jaar ga ik het doen! Echt. Denk ik.

4. Wat staat er op het verlanglijstje van je kind?

Nou Thiago kan nog niet praten en vind het allemaal wel best. Sophia daarin tegen is heel kieskeurig. Zo wijst ze al sinds het grote boek van de speelgoed winkel binnen is steeds hetzelfde aan. Namelijk een tafeltje dekje iets. Een tafeltje met plastic eten wat ze dan kan snijden. Die krijgt ze dan ook maar. Ookal staat erbij van 0-2 jaar. Haha. Alleen nu de laatste weken heeft ze het steeds over een kassa. En dan zo eentje die geluid maakt. Toen we vanochtend ons  zelf geknutselde schoentje weer gevuld mochten ophalen bij de supermarkt was ze zelfs lichtelijk teleurgesteld. Weer geen kassa. En die kassa stond eigenlijk pas op de planning voor de Kerst cadeautjes. Maar ik denk toch dat we nog een cadeautje wisselen en haar volgende week een kassa geven 😉

5. Versier jij je huis met Sinterklaas versiering?

Ja! Dit vind ik wel leuk om te doen. Voor ons raam hangt een slinger en we hebben raamstickers met Sinterklaas erop. Beide van de HEMA. Binnen staat de openhaard van de Kruidvat en we hebben hier en daar nog wat leuke items liggen. Kleine pietjes, een sinterklaas voorleesboek en Sint en Piet verkleedkleren.

6. Je favoriete Sinterklaaslekkernij?

Dan ga ik toch wel voor de pepernoten. Chocolade of gewone. Ik wissel ze af. Maar als we chocolade pepernoten hebben bewaar ik wel altijd de pure voor mijn man. 😉 lief he..

7. Welke chocoladeletters koop je?

Ik heb er dit jaar nog helemaal geen gekocht. Al vind ik die letters van kaas wel fantastisch! Misschien ga ik die nog eentje voor mezelf bestellen.

8. Sinterklaasfeestje: zelf organiseren of bezoeken?

Zelf organiseren natuurlijk! Wij maken er een heel leuk avondje van. Beide opa’s en oma’s komen eten en ook mijn broertje en schoonzus met vriend. Dit jaar heb ik een hapjespan besteld met heel veel verschillende soorten hapjes. De hele tafel staat vol met lekkernijen. Er klinkt Sinterklaas muziek en we kijken samen naar de video van Sint. Waarbij Sint ook een boodschap heeft voor de oma’s en opa’s. Super leuk om samen te doen. Ieder jaar komen Sinterklaas en zijn pieten ook langs met een huisbezoek. Die brengen dan natuurlijk de cadeautjes mee.

9. Welk Sinterklaasliedje wordt bij jou thuis het meest gezongen?

Sophia kijkt op het moment heel veel Sinterklaasliedjes via You-Tube. Ze zingt ze nu allemaal wel mee. Zo leuk. Sinterklaas kapoentje is wel favoriet denk ik. Die zingt ze het meest.

10. Schrijf je Sinterklaas gedichten?

Nee joh. Hou op. Nooit gedaan ook. Ik plukte ze altijd van internet. Daar staat het er vol mee. Mocht je nou nog inspiratie nodig hebben? Of gewoon een gedicht willen pikken? Mede mama en Instagram vriendinnetje Mirjam Hart van Een goed verhaal schreef een blogje met heerlijke gedichten.

11. Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?

Nou aangezien ‘tijdens’ me ook zo lastig lijkt, zit die beste man binnen, heb je een zak, maar je moet nog even de cadeautjes kopen. Kies ik er toch voor dit vlak voor Sinterklaas te doen. Zo weet ik zeker dat als die beste man er is ik alles al in de zak heb zitten.

12. Samen met de kids een Sinterklaas knutselwerkjes maken?

Jaaaa, leuk! We hebben samen al verschillende kunstwerken gemaakt. Knippen, plakken, kleuren, kleien. Alle knutsel dingetjes vind ons meisje wel leuk. En ik vind het wel weer leuk om dit samen met haar te doen.

13. Vind je cadeautjes inpakken leuk?

Ja. Nja om eerlijk te zijn vind ik Kerst cadeautjes inpakken toch wel wat leuker. Dan zorg ik dat alle cadeautjes hetzelfde papiertje hebben, matchend bij onze kerstboom. Met mooie linten er omheen etc. Je kijkt er dan toch een paar weken tegenaan he. Nu met pakjes avond maak ik er toch wel iets minder werk van. Alleen maar onhandig voor die kinderen als ik ze inpak met mega linten en strikken. Oh nee, niemand die daar gelukkig van wordt hoor. Die pakjes moeten open en wel gelijk. Dus als ze nu in de winkel vragen: ‘Zal ik het voor u inpakken?’ knik ik ja en ben blij dat dat me weer wat werk scheelt.

14. Met wie vier je pakjesavond?

Zoals ik al in een eerder vraag beantwoorde vieren wij pakjesavond echt gezellig met z’n alle. Beide opa’s en oma’s van de kindjes komen. Mijn broertje komt langs. En mijn schoonzusje en haar vriend. (Die in verwachting zijn dus vanaf volgend jaar is er weer een kindje extra bij!)

15. Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes shoppen?

Ik shop regelmatig bij kleinere shops zoals HUUSJE of Dutch-lifestyle. Maar ga ik voor grotere winkelketens dan is HEMA  toch wel echt favoriet.

16. Kijk je samen met het gezin naar Sinterklaas op tv?

Dit jaar heb ik alle Zapp Sinterklaasfeesten opgenomen op televisie. Die bekijken we omstebeurt iedere dag wel even. De intocht hebben we ook gezien. Het Sinterklaasjournaal kijken we alleen niet. Sophia is nu 3 en ik vind haar daar toch nog iets te jong voor. Ze vindt het ook gewoon niet zo interessant.

7P1A5047.jpg

17. Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?

Toen ik zelf nog klein was gingen we iedere zaterdag ochtend naar mijn Opa en Oma. Eigenlijk heel de familie. Met z’n alle in dat kleine huisje. Altijd gezellig. Met de Sinterklaas intocht keken we dan samen met al mijn neefjes en nichtjes onder genot van de heerlijke frikadellen van mijn Opa. Iets dat ik nooit meer zal vergeten.

18. Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?

Absoluut! Ik kan me als kind nog goed herinneren hoe leuk ik die Sinterklaas tijd vond. En nu ik zie hoe mijn kindjes genieten weet je waarvoor je het doet.

19. Wat vind je leuker, Sinterklaas of Kerstmis?

Als ik heel eerlijk ben dan toch wel Kerst. Ik adem kerst! Hou van Kerst. Tel af naar Kerst. Wij vieren dit jaar 4 December pakjes avond en tot die tijd komt er geen Kerst hier in huis. Maar op 5 December, als de kindjes wakker worden en lief gaan spelen met hun gekregen speelgoed, dan gaat deze mama los! Dan zet ik de kerstboom met op de achtergrond ‘Skyradioooooo, The Christmas Staaaaation’

20. Ben je blij als het 6 December is?

Ja.

7P1A4892

 

Hopelijk vonden jullie dit leuk om te lezen. Ik vond het weer een leuk lijstje om te maken. Wil je nou zelf ook dit lijstje invullen? Leuk! Ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Liefs Sanne

2 gedachtes over “De Sinterklaas mommy tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s