Winter Efteling

Het is weer de mooiste, gezelligste tijd van het jaar. Ook in de Efteling! Want vanaf 13 November is de Winter Efteling weer begonnen. En als echte Efteling fan, (Wij gaan zo’n beetje iedere maand een paar keer, en dat dus al heel mijn leven) kan ik je vertellen dat de Winter Efteling stiekem nóg mooier is dan de ‘gewone’ Efteling!

Wat is er nou leuker aan de Winter Efteling dan aan de gewone Efteling?

Naast dat ik gewoon van de Winter hou met alle mooie lichtjes en de gezelligheid vind ik vooral de sfeer van de Winter Efteling geweldig. Het hele park is omgetoverd tot een Winter Wonderland. De sprookjes figuren krijgen een sjaal om. De paddenstoelen krijgen een laagje sneeuw en écht ieder stukje sprookjesbos ademt Winter, gezelligheid en magie. Er is een ijspaleis gebouwd en een langlauf baan. Er is vol op entertainment en je kunt opwarmen aan één van de vele grote kampvuren. Vooral wanneer de schemering begint te vallen en alle lichtjes overal aan gaan is het een prachtig aanzicht.

Een Winters ijspaleis.

Ieder jaar bouwt de Efteling weer een waar ijspaleis. En dit jaar hebben ze echt het mooiste paleis ooit neergezet. In het ijspaleis vindt je een echte schaatsbaan, een roetsjbaan, een prachtig horeca gedeelte met de lekkerste winterse lekkernijen, een winter kasteel springkussen voor de kleine kindjes en een verlichtte dansvloer waar meerdere keren per dag de vuur prins en sneeuw prinses komen zingen en dansen met de kindjes. Dat laatste vindt vooral Sophia geweldig en ze wil er altijd even heen. En ik geniet ondertussen van een warme chocomelk met een warme kom erwtensoep. In het ijspaleis kun je schaatsen huren. Maar je mag ze natuurlijk ook gewoon zelf meebrengen.

Opwarmen bij het kampvuur.

Op verschillende plekken in het park heb je de kampvuren branden. Gezellig om samen even op te warmen of te luisteren naar zingend entertainment. Juist deze elementen maken de Winter Efteling nóg mooier!

Uiteraard is er eigenlijk nog veel meer te zien dan ik jullie hier kan vertellen. Zo heeft de Villa Volta een Winterse Illusie. Wanneer de avond valt, tovert een indrukwekkend lichtspel de gevel van Villa Volta tot leven. En ontdek je hoe de vloek van het ronddraaiende huis door de nacht dwaalt. Niets is wat het lijkt in deze spectaculaire lichtshow. (Die wel wordt geadviseerd voor kindjes vanaf 6 jaar)

Qua attracties zijn in de Winter de Piraña en de vliegende Hollander gesloten. Alle andere achtbanen zijn open afhankelijk van het weer die dag.

En  dan nog gewoon wat foto’s voor jullie. Omdat beelden vaak toch nog meer zeggen dan een stukje tekst. En omdat ik nou eenmaal fotograaf van beroep ben. Dan krijg je dat..

7P1A5996

7P1A5985.jpg

7P1A6009

7P1A6062

7P1A6039

7P1A6064

7P1A6001.jpg

7P1A6011

7P1A6051

Nu snap je vast waarom ik de Winter Efteling nog magischer vind dan de gewone Efteling. Alleen een beetje jammer van die rode ijskoude neusjes en vingers die je niet meer voelt. Gelukkig hebben ze ook Gluhwein. 😉

De Winter Efteling is van 13 November t/m 31 Januari. Je hebt dus nog een paar weken om te gaan! TIP VAN FLIP: wil je gaan? Ga dan op een doordeweekse dag. Dan is het eigenlijk altijd wel rustig bij de Winter Efteling!

En wist je dat je ook Oud & Nieuw in de Efteling kunt vieren? Wij hebben het nog nooit gedaan omdat ik denk dat onze kindjes er niet heel vrolijk van worden als ik ze zo lang oplaat. Maar heb je al wat oudere kindjes of ga je gezellig met vrienden dan is dit zeker een aanrader. Wil je er meer over weten? Neem dan HIER een kijkje!

Liefs Sanne

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s