Cool Event in Scheveningen

Het kán je niet ontgaan zijn. DECEMBER is begonnen! De maand met de leukste feestdagen. Van kerstbomen en veel samen zijn. Van pepernoten en vuurwerk. De maand met de mooiste markten en heel veel leuke events. Zo ook het Cool Event in Scheveningen!

Afgelopen weekend waren we uitgenodigd op het Cool Event in Scheveningen. Van 2 December tot 14 Januari kun je er genieten van een hoop hele leuke winterse activiteiten. Wij hadden echt een top dag. Mocht je dus nog een leuke winterse activiteit zoeken kijk dan zeker mee!

7P1A6073.jpg

Schaatsen

We begonnen onze dag op de schaatsbaan. Voor het Kurhaus is een overdekte schaatbaan. Sophia wilde al weken schaatsen. Dit had ze gezien in de Efteling en ze kon niet wachten toen we vertelde dat ze hier in Scheveningen mocht gaan schaatsen. Toen ze eenmaal op het ijs stond was bambi er niks bij en wilde ze er vooral weer af. Gelukkig hebben ze ook hele leuke kinder- schaatshulpjes in de vorm van beren. Daar kon ze dan op zitten en wij konden haar rond schaatsen.

Lekker eten bij La Galleria

Op de boulevard zit een heel leuk Italiaans tentje. La Galleria. Daar stond voor ons een prachtige tafel klaar net naast de open haard. Ieder weekend kun je er eten onder genot van live muziek en op zondag is er een heerlijke brunch. Man-lief en ik hebben dan ook gebruik gemaakt van de heerlijke brunch terwijl Sophia haar eigen pizza mocht maken in de keuken! Ze heeft het er nog steeds over. 😉 Ben je dus in Scheveningen? Dan is dit zeker een aanrader om te gaan eten.

7P1A6118.jpg

Roestjen

Precies voor La Galleria in de roetsjbaan. Een echte ijsbaan waar je met een band vanaf kan. Onze kleine held ging helemaal alleen! Wat een plezier had ze. Voor de baan moet je muntjes kopen en deze kosten maar €3 voor 5 keer.

IJs sculpturen in de ICE EXPO

Van 2 december t/m 14 januari kun je, tijdens de Ice Expo Scheveningen, de mooiste ijs sculpturen bewonderen op de boulevard van Scheveningen naast de Pier. De thema van de Ice Expo is 200 jaar Scheveningen, in aanloop naar de viering van 200 jaar Scheveningen in 2018. Super mooi om te zien en vooral ook heel erg koud. Het is -10 graden in de speciale tent dus kleed je warm aan!

Wij vonden deze ijssculpturen echt allemaal heel erg leuk om te zien. Wat een werk is daar ingestopt! De koets van onze Koning en Koningin in ware grote. En zelfs de vuurtoren van Scheveningen was nagemaakt. En laat ik nou toevallig precies in deze vuurtoren afgelopen zomer een trouwreportage hebben mogen maken! Een echt rijksmonument en bestaande uit 8 verdiepingen met een trap van 159 treden.

Na dit bezoek hebben we ons lekker opgewarmd in de strandtent en zijn we nog even het strand op gegaan. Een rondje op de boulevard maakte het af. Wij hebben een heerlijke dag gehad. Mocht je nou nog een leuke activiteit zoeken voor deze winter? Het Cool Event in Scheveningen is er nog tot 14 Januari. De schaatsbaan zelfs tot 21 Januari. Meer informatie vind je op de website.

Liefs Sanne

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s