Mijn Kerst-dingen-doen lijst.

Ik ben gek op Kerst! Gezellige dagen. Mooi versierde bomen. Lekker eten en veel samen zijn. Vanaf November luister ik al naar Sky Radio, The Christmas Station en krijg ik al kriebels in mijn buik. Ik werd zelfs op eerste Kerstdag in 2014)ten huwelijk gevraagd door (inmiddels) Man-lief. Kerst heeft dus voor altijd een bijzonder plekje in mijn hart! Ieder jaar heb ik een lijstje met dingen die ik steeds weer doe. Ik deel vandaag met jullie mijn Kerst-dingen-doen lijst.

De kerstboom versieren

Ieder jaar zetten we onze grote kerstboom. En hoewel ik echte kerstbomen fantastisch vind, zetten we toch ieder jaar onze grote kunstkerstboom. Al 5 jaar versier ik hem met zwarte en gouden ballen. Alleen dit jaar wilde ik iets nieuws. Dit jaar kocht ik allemaal nieuwe ballen en andere items in de kleur wit en oud groen met een paar houten items. We hebben de traditie dat we iedere keer als we in Disney zijn, daar een kerstbal kopen. En inmiddels hangen er al 2 Mickey kerstballen in. Ook mogen de kindjes ieder jaar een bal uitzoeken die een mooi plaatsje krijgt in de boom. Het liefst zet ik de boom al in November. Maar nu we kindjes hebben wachten we netjes tot de Sint het land weer verlaat.

7P1A6309.jpg

7P1A6320.jpg

Kerstmarkten bezoeken

Een dingetje hoor. Ik vind het heerlijk. Ik plan dus ook echt vrij op de dag dat we in ons dorp de jaarlijkse Kerstmarkt hebben. En het liefst bezoek ik ook nog grote kerstmarkten. Zo hebben we de Kerstmarkt van Oberhausen, Düsseldorf, Keulen en Maastricht al bezocht.

DSC_2623

Kerstcadeautjes kopen

Ieder jaar vieren we Kerstavond bij mijn schoonouders en eerste Kerstdag bij mijn ouders. We trekken dan lootjes  en kopen cadeautjes voor elkaar. Ik koop eigenlijk ieder jaar toch voor iedereen cadeautjes. Heerlijk om op zoek te gaan naar geschikte cadeautjes voor de mensen waar ik het meest van hou. Want zeg nou zelf, er is toch niks leukers dan cadeautjes geven?

20161224_112802.jpg

Kerstoutfit scoren

Al die matchende hysterische kersttruien en prachtige outfits. Ik hou ervan. Ieder jaar ga ik dan ook weer op zoek naar de perfecte outfitjes voor ons gezin. Ik scoor meestal 2 outfitjes. Één met leuke kersttruien en één nette outfit. Ook dit jaar ben ik alweer bijna klaar. Alleen die foto bewaar ik nog even en heb je nog tegoed. Hier een foto van de outfitjes van vorig jaar.

IMG_8074

Leuke activiteiten plannen

In December probeer ik leuke activiteiten te plannen. We gaan bijna ieder jaar een weekendje weg. Zo gaan we komend weekend weer lekker even naar Centerparcs. Ook zijn we naar het Cool Event in Scheveningen geweest. Lekker schaatsen, roetsjen en warme chocomelk drinken. Vorig jaar zijn we naar Disney on ice geweest. En dit jaar op 23 December staat er een show van Peppa Pig op de planning. Samen met ons meisje het theater in. In December bezoeken we ook vaak de Winter Efteling. Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw vieren we met familie. Zo zijn we lekker vaak samen met de liefste mensen.

7P1A6078.jpg

Lekker eten

Hoewel ik tot November heel goed op mijn eten aan het letten was en aan het afvallen was, laat ik het nu een beetje los. December is geen maand om te lijnen en dus geniet ik stiekem wel heel erg van de gezellige etentjes en heerlijkste gerechten. Zo hebben we ook al een keer van de bakplaat gegeten deze maand. En in Januari pak ik het weer netjes op hoor. Maar nu, nu geniet ik van de meest lekkere dingen!

Wat gaan jullie doen met kerst? Heb je ook bepaalde tradities? Ik ga nog even genieten van deze maand. We zitten namelijk alweer bijna op de helft!

Geniet & wees lief voor elkaar. Liefs Sanne

 

 

2 gedachtes over “Mijn Kerst-dingen-doen lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s