Gender reveal. Een broertje of zusje voor Hailey?

Bijna twee weken geleden hadden wij een afspraak bij onze eigen verloskundige praktijk voor onze geslachtsbepaling echo. Ja ik ga het vandaag dan echt zeggen. Met heel veel trots zal ik het vertellen, want ik ben nu al zo verliefd op ons kleine … – Nethanja

LRM_EXPORT_20171205_192824.jpg

Voorgevoel en voorkeur

Een voorgevoel had ik absoluut. Mijn gevoel zei me dat we er nog een meisje bij zouden krijgen. Voorkeur had ik nu niet. Bij Hailey wel heel erg, want ik wilde zo graag een meisje. Ik zag mezelf echt altijd als moeder van een dochter. Heerlijk met de Barbies spelen, cliché he hihi. Omdat we toch Hailey al in ons leven hebben, maakte het ons allebei nu echt niet uit. Een zusje is praktisch vanwege de kleding en spullen die we al hebben, maar een jongen is juist weer zo heerlijk anders. Hoe cliché het ook is, ja gezondheid is het allerbelangrijkst. Ik was dan bij de echo misschien ook wel nerveuzer om te horen of de kleine gezond is dan wat het geslacht is. Ik kan me alleen echt niet voorstellen dat mensen het niet willen weten, respect daarvoor overigens, want ik ben daar veel te nieuwsgierig voor.

Taart

Ik had geen tijd om zenuwachtig te zijn, want we hadden besloten om na de echo met familie een taart aan te snijden. Hier heb ik dus nog voor de echo de voorbereidingen voor moeten treffen. Ja ja, ik heb de taart zelf gemaakt. Een ‘gender-reveal’ die dus eigenlijk niet helemaal klopt omdat we het zelf al wisten. Wij kozen er namelijk voor om het eerst zelf te weten. Dit is iets wat we eerst zelf wilden delen met elkaar. Hailey die haar broertje of zusje kan zien op het scherm en waar we het aan kunnen vertellen zodra we het zelf ook weten. Ach wat vond ze het toch leuk!
De donderdag voor de echo had ik alvast de inhoud van de taart gekocht. Ik koos ervoor om de taart te vullen met jellybeans. Ik had roze en blauwe jellybeans gehaald zodat ik bij thuiskomst zaterdag de taart alleen hoefde te vullen en dan te bekleden. Zo hoefde ik er niet erg lang meer mee bezig te zijn. Achteraf had ik nog wat meer tijd over dus besloot ik de boter crème ook een kleurtje te geven. In mijn krat met bakartikelen had ik nog een koraal en een mint kleurstof.

Echo

Om 14:30 was het zover, ons momentje. Bij binnenkomst vertelde de dame dat ik gelijk mocht gaan liggen op de bank, want daar kwamen wij natuurlijk voor. Ze legde uit dat ze even het hartje ging luisteren en zodra de kleine er goed voor lag er gelijk naar het geslacht zou worden gekeken. Dit omdat anders de kleine kan draaien en het niet meer zichtbaar zou zijn. Ik dacht bij het zijaanzicht op de baby al wat te zien alleen bleek dit de aanhechting van de navelstreng te zijn. De kleine lag er erg goed voor en dus gingen we gelijk bij de onderkant kijken. Ik dacht wederom weer wat te zien, maar weer zegt ze “Hier zie je de aanhechting van de navelstreng” dus ik dacht van nee zie ik het gewoon weer verkeerd. Totdat ze zegt “maar… dit is geen navelstreng”. Nee hoor het was toch echt overduidelijk. Daar zagen we op het scherm toch echt een piemeltje. We krijgen een zoon. We vertelden Hailey dat ze een broertje krijgt en daarna riep ze ook steeds “broertje” naar het scherm. Snel besloten we het woord broertje niet te vaak meer te zeggen want natuurlijk moest de gender reveal voor de familie nog plaatsvinden. Dat zou toch wat zijn he, als ik allemaal werk in de taart heb gestoken en dat Hailey het dan al verklapt. Ach dat was ook best schattig geweest.

Foto echo

‘Gender reveal’

Bij thuiskomst heb ik de taart afgemaakt. Ik heb een gat gemaakt in het midden van de taart en met de blauwe jellybeans gevuld. Toen nog even de mint kleurstof aan de botercrème toegevoegd, de taart besmeerd en bekleed. Ook heb ik nog wat versieringen toegevoegd om hem extra leuk te maken. Toen iedereen er was hebben we de taart aangesneden. Ik had alleen een kleine blunder begaan, want ik was zo overtuigd dat we nog een meisje zouden krijgen dat ik alleen aardbeienjam had gehaald. Tja dat was ook wel weer grappig want bij het aansnijden van de taart werd er gelijk geroepen van “ik zie roze het is een meisje”. Oeps dacht ik, ja dat is de aardbeienjam hihi. Toen ik het puntje had gesneden en daar de blauwe jellybeans uit de taart kwamen vallen en de mint kleurige botercrème gezien werd, was het echt duidelijk “Een jongen” werd er hard geroepen.

LRM_EXPORT_20171205_193018

Wat zijn we blij. Ja ik heb even moeten wennen, want ik was echt overtuigd dat we nog een meisje zouden krijgen, maar jeetje wat vind ik dit onwijs leuk. En jeeej, ik mag nu heel veel nieuws gaan kopen. Ik ben dan ook al lekker los gegaan met kleding. We zijn ontzettend trots en ook Hailey geeft haar ‘broertje’ graag knuffels en kusjes. Te lief toch?!

Liefs Nethanja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s