Knutselen voor Kerst

Hailey is dol op knutselen en uiteraard moet er nu geknutseld worden met een leuk kerst of winter thema. In dit blog laat ik wat leuke tips en ideeën om te knutselen zien. Prima geschikt voor een 2-jarige met een beetje hulp natuurlijk. – Nethanja

LRM_EXPORT_20171221_153017

Wat houd ik toch van de feestdagen en ook merk ik dat Hailey het dit jaar echt veel meer mee krijgt. Als ze een man ziet met een baard dan is het al gauw de kerstman. ‘Man’ noemt ze de kerstman, zo onwijs schattig. Natuurlijk hebben we het in huis lekker versierd. De kerstboom staat, er staat een kerststukje, we hebben lampjes opgehangen en ook op tv zie je al veel kerst programma’s.

Omdat Hailey het ook allemaal zo leuk vindt, wilde ik met haar ook wat gaan maken voor de kerst. Ik heb heerlijk Pinterest afgestruind voor wat ideeën en ook in de stad heb ik wat leuks gekocht om te doen. Zoals deze inkleurbare tas.

Bij Flying Tiger heb ik deze beschilderbare mok gekocht. Lekker kliederen met de verf en daarna 10 minuutjes in de oven. Hailey houdt wel van vieze handjes dus ook dit viel goed in de smaak.

Op Pinterest zag ik een leuk idee om met watten een sneeuwpop te maken. Omdat ik het leuk vind het resultaat weg te geven aan opa en oma bijvoorbeeld, heb ik een canvas gebruikt. Ik koop de canvassen eigenlijk altijd bij de action, voor het geld hoef je het niet te laten. Hailey kan er dan met verf of stiften lekker op tekenen, plakt er wat stickers bij en opa en oma hebben weer een leuk kunstwerkje, geweldig toch.

Voor de sneeuwpop heb ik deze dus ook gepakt. Ik heb eerst de omtrek van de sneeuwpop gemaakt met drie rondjes. Gewoon drie verschillende maten ronde dingen, die je in huis hebt, gebruiken om een rondje mee te tekenen. Daarna heb ik watten gepakt en deze in drie stukken getrokken. Even een balletje maken met je handen en je hebt kleine sneeuwballen. Wat lijm op een schoteltje en daar kan je dan de watten in dopen. Hailey begreep heel goed dat ze de bolletjes in de lijm kon drukken, maar ik moest wel even helpen om de bolletjes binnen de cirkels te plakken. Toen hij klaar was is ze lekker met verf en glitters erop gaan kliederen en daar was al een aardige sneeuwpop. Uiteindelijk heb ik daar nog met wat creativiteit een gezichtje en armen bij gemaakt van karton. Wat mij betreft mag het resultaat er zijn.

LRM_EXPORT_20171221_160428

Ik wilde ook nog wat lekkere kersthapjes gaan maken, maar Hailey vond dat we nu wel genoeg gedaan hadden en wilde liever gaan spelen. Dus gaan we nu naar het overdekte speelparadijs. Op naar super gezellige feestdagen. Ik wens jullie dan ook allemaal hele mooie dagen toe en dat in 2018 jullie dromen mogen uitkomen.

Liefs Nethanja

 

 

Een gedachte over “Knutselen voor Kerst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s