Een weekend weg met kinderen

Hoewel ons huis een hele fijne plek is, vinden we het ook super fijn om een paar keer per jaar een weekend weg te gaan. We gaan dan naar mooie parken van bijvoorbeeld Landal of Centerparcs.

Vaak kiezen we er voor om een midweek te gaan. Dit is toch 1 dag langer en vaak wat goedkoper. Maar soms lukt dat niet met ons werk en gaan we een weekend weg. Afgelopen maand zijn we naar Port Zélande gegaan. Een park van Centerparcs. Dit was geloof ik onze 6 keer op dit park en we hebben in Nederland alle parken al een keer gehad. Hoe we het vonden en of het een aanrader is lees je hier!

Waarom kiezen we voor Centerparcs?

Je hebt er alles bij elkaar. Je hoeft het park eigenlijk niet eens af. Er is een subtropisch zwembad, vele restaurants, een supermarkt, een indoor midgetgolfbaan en entertainment die ook echt voor kinderen super leuk is. Ze hebben er namelijk mascotte Orry. En Sophia is dol op hem! Ze organiseren een kinderbingo, een Orry show, mini disco en een parade. En dan kun je ook nog deelnemen aan een wannabe prinses, ridder, kok, schilder, piraat of geheim agent. Eigenlijk zijn er heel veel activiteiten te doen. Je leest ze HIER nog allemaal even na.

 

Waarom kozen we dit keer voor het park Port Zélande?

We vinden het allebei heel fijn om even naar de zee te gaan. De laatste keer spotte we er zelfs zeehonden! Daarnaast waren we erg benieuwd naar de vernieuwde huisjes. Zouden ze echt zoveel veranderd zijn en in de buurt komen van de boerderijen van bijvoorbeeld Hof van Saksen?

Het huisje

Ondanks dat de meeste huisjes vaak wel aan renovatie toe zijn, is er wel alles aanwezig. We kiezen altijd voor de premium huisjes. Die zijn voorzien van een vaatwasser, bedlinnenpakket met opgemaakte bedden bij aankomst. Dit keer zaten we in een vernieuwd huisje.  Een comfort huisje. Het interieur is ondanks dat het dus net vernieuwd is nog steeds niet heel hip. Maar je huisje is wel van alle gemakken voorzien. Denk eraan dat je het bedlinnenpakket niet vergeet. Wel hebben de vernieuwde comfort huisjes nu net als de premium huisjes een vaatwasser. Een groot pluspunt wat ons betreft! Een groot minpunt wat mij betreft zijn de vernieuwde badkamers. De ligbaden zijn namelijk vervangen voor inloopdouches. En aangezien wij thuis ook een grote inloopdouche hebben vinden wij het altijd heerlijk om op vakantie eens in bad te kunnen. Dat ging nu dus niet. Wil je echt uitpakken dan zou je kunnen gaan voor een boombut huisje, een speciaal kinderhuisje met grote glijbaan, een vip huisje met sauna of een woonboot. Deze huisjes zijn niet op alle parken aanwezig dus even goed checken!

7P1A7195

Water  Playhouse in Port Zélande

In het subtropisch zwembad van Port Zélande is sinds kort en Water Playhouse. Wij testen hem natuurlijk voor jullie uit! We hadden hem nog niet eerder gezien dus dit was voor ons de eerste keer. En hoewel de kindjes beide gek zijn op zwemmen en er geen genoeg van krijgen, kregen we ze nu helemaal het water niet meer uit! Wat een fantastische toevoeging voor het park. Het is een platform van glijbanen, waterpistolen en een enorme emmer waar 900 liter water uit stort. Dat laatste is alleen nog wel een dingetje want het water komt zo hard naar beneden gevallen en er wordt geen waarschuwing gegeven wanneer het water valt. Dit zijn ze wel van plan toe te voegen trouwens.

Al met al hebben we weer een heerlijk weekend Centerparcs gehad. We hebben veel gezwommen, alle Orry & Friends activiteiten bezocht, ontbeten bij Evergreenz, Pizza afgehaald bij Nonna’s, cupcakes versierd bij de kids club, een keer geluncht én gedineerd in het Marketdome restaurant. Maar belangrijker; weer heel veel plezier samen gehad en een mooie herinnering erbij! Centerparcs, tot de volgende keer!

Liefs Sanne

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s