Eerste trimester van mijn zwangerschap

‘Ja hoor, ik ben over de helft en nu bijna 22 weken zwanger. Zo heerlijk om te weten dat ik de eerste helft heb gehad. Als ik bedenk hoe snel het toch wel is gegaan, probeer ik steeds meer te genieten, want voor ik het weet heb ik onze kleine man in mijn armen. In dit blog ga ik een terugblik doen over het eerste trimester van mijn zwangerschap.’   – Nethanja

De test.

Op 5 september 2017 zou ik volgens eigen berekening de test mogen doen. Ik kon zo niet wachten dat ik dit op 4 september al heb gedaan. Ik had een extra gevoelige dus als het goed zou zitten zou de test het toch moeten laten zien. Niets was minder waar, ik had menstruatie achtige krampen en de test gaf geen tweede streepje. Sowieso kende ik mijn lichaam op dat moment helemaal niet meer aangezien ik een nierbekkenontsteking had door waarschijnlijk een verwaarloosde blaasontsteking. Wel had ik voor de zekerheid van de huisarts antibiotica gekregen die geschikt waren voor zwangere vrouwen. We besloten woensdag 7 september de test nogmaals te doen. Het was 05:45 en mijn man maakte zich klaar voor werk in de badkamer en ik zat daar mijn ding te doen. Het duurde en duurde en nee hoor ik zag niets, maar toen ik goed keek dacht ik toch echt nog wat te zien. Ik deed een extra badkamerlamp aan en ik keek nog eens goed. Ja hoor daar was een super licht streepje te zien. Ik zei tegen mijn man  ‘uhm schat, wat zie jij?’. Gelijk zei hij dat hij een tweede streepje zag. ‘Ja je bent zwanger hoor schat!’ We gaven elkaar een zoen en hij maakte zich klaar voor werk. Ik was van plan nog even te gaan slapen, maar je raad het vast al dat van slapen niks meer kwam. Ik ben zwanger, het is gewoon weer gelukt, bleef ik maar denken.

Kotsen, kotste, gekotst.

Op woensdag 20 september had mijn man een survival en obstakel wedstrijd voor militairen. Hailey en ik gingen gezellig mee want dit is toch onze vrije dag. Nietsvermoedend ontbeten met een appeltje en stapten in de auto. Net het dorp uit begon ik mij wat vreemd te voelen en voor de zekerheid pakte ik een speciaal spuugzakje uit het dashboard kastje. Ja hoor nog geen 5 seconden daarna kwam mijn appeltje er als appelmoes weer uit. Ik keek mijn man aan en zeg tegen hem; ‘nee hoor ook dit keer blijft de misselijkheid mij niet bespaard.’
Toen ik zwanger was van Hailey heb ik extreem veel overgegeven. Het begon ook met 6 weken en pas met 16 weken stopte het toen. Ik spuugde zo’n 3 keer per dag en voelde me eigenlijk alleen tussen 10:00 en 14:00 wel aardig. Ik was bang dat dit het startsein zou zijn van weer 10 weken spugen. Gelukkig heb ik mij tot week 13 wel dagelijks onwijs misselijk gevoeld, maar ik heb bij lange na niet zoveel gespuugd als bij mijn vorige zwangerschap. Wat was dat een verademing in vergelijking met de vorige keer, maar bleghhh wat haat ik dat kotsen toch.

Liefde op het eerste gezicht.

Op 29 september moest ik naar het ziekenhuis voor mijn nierbekkenontsteking. Er werd een echo gemaakt van mijn nieren en blaas om te kijken of die verder in orde zijn. Heel stiekem heeft de arts even gekeken en ja hoor daar was heel klein iets te zien. Het was ook het enige wat ze zei: ‘Kijk maar even naar het scherm, er zit zeker iets hoor, maar verder mag ik niet kijken.’ Natuurlijk waren we blij om te horen dat er iets zat dus we keken met nog veel meer smart uit naar de volgende week.
Op 4 oktober kregen we dan gelukkig de eerste echo. Dit blijft toch altijd een ontzettend spannend moment. Het is nog allemaal zo kritiek dus er kan zoveel gebeuren. Ik was wel erg misselijk en had al een paar keer overgegeven dus ik had er toch wel een goed gevoel over. ’S Avonds om 19:00 uur zagen we het gelijk; een boontje en weinig baby, maar ja ik ben echt zwanger en het boontje heeft een kloppend hartje.

LRM_EXPORT_20180109_171619[3021]

‘Sister’

Vlak na de verlossende echo hebben we het mijn moeder en stiefvader verteld met de, ondertussen voor mijn volgers op instagram welbekende, ‘Sister’ trui van Hailey. Het duurde extreem lang voor ze het door hadden, maar na een paar keer zeggen dat ze hun bril op moeten zetten en dat ze naar Hailey haar trui moesten kijken, zagen de boodschap. Ze dachten dat het gewoon een term of merk was, erg grappig. Mijn vader en stiefmoeder hebben we vanwege het feit dat ze op Curaçao wonen het via skype verteld. De trui viel gelijk op bij mijn stiefmoeder, maar mijn vader dacht ook dat het een merk was.
Mijn verjaardag heb ik op 15 oktober gevierd met schoonzusje, zwager, nichtje en neefje en op 21 oktober met onze vrienden en we besloten het toen ook iedereen te vertellen. Ze zouden er dan allemaal zijn en ja ik zat nog steeds in de meest kritieke periode van de zwangerschap, maar mocht het mis gaan dan willen we ook dat ze er voor ons kunnen zijn. Natuurlijk had Hailey haar trui weer aan en mijn schoonzusje zag het gelijk en ook een aantal vrienden was het opgevallen. Zo blij om het iedereen te hebben verteld.

LRM_EXPORT_20171104_193705[3019]

Termijnecho.

Op 26 oktober hadden we de termijnecho en wat vonden we het beide fijn om weer even bevestiging te krijgen dat het goed zat. Er werd volop bewogen en alles zag er tot zoverre goed uit. De uitgerekende datum werd wel 4 dagen opgeschoven dan ik zelf had berekend. Ik ben 19 mei uitgerekend dus we gaan zien wanneer baby besluit te komen. Wel was mijn suiker hoog en bloeddruk laag dus daar moest ik de week erop even voor bloedprikken in de polikliniek. Ik moest daar toch zijn voor de NIPT test die we besloten te gaan doen. Dit vooral voor de trisomie afwijkingen die levensbedreigend zijn. Dit wilden we het liefst zo vroeg mogelijk weten. Twee weken later kregen we ook hier goed nieuws van; geen afwijkingen gevonden. Echt onwijs fijn en voor mijn gevoel kon ik ook vanaf dat moment echt gaan genieten. Ook de misselijkheid begon af te nemen dus een big yeah voor het tweede trimester.

Liefs Nethanja

2 gedachtes over “Eerste trimester van mijn zwangerschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s