Wat te doen op je vrije dagen?

Op woensdag en donderdag heb ik mijn doordeweekse vrije dagen en deze dagen zijn dan ook zeer speciaal voor mij omdat ik dan wat leuks met mijn meisje kan gaan doen. In dit blog verklap ik onze hotspots die ook vast bij jou in de buurt te vinden zijn en niet eens veel of überhaupt geld hoeven te kosten. Oftewel wat te doen met weinig poen?

Bibliotheek

Boekjes, ja dat behoort ook tot Hailey haar favorieten. Ze is een echte boekenworm en waar maak je een boekenworm blij mee? Natuurlijk boeken! De bibliotheek is dan uiteraard onwijs handig, want je kunt gewoon een boekje lenen, 100 keer lezen (zoals dat hier bij ieder nieuw boek gaat) en dan weer terug brengen. Tot 18 jaar is een lidmaatschap voor de bibliotheek helemaal gratis dus wat zou je tegenhouden? Ja ok, wel op tijd weer terug brengen en dat is met mijn zwangerschapshersenen nu wel wat lastiger, maar we doen ons best hihi.

Kinderboerderij

Hailey is dierenvriend nummer 1. In ons dorp hebben we twee kinderboerderijen. We hebben er één in het centrum met prachtige zwarte zwanen, geiten, vogels, maar ook een groot aantal herten. Vlakbij ons huis hebben we de dorpsboerderij met ook een klein theehuis. De boerderij en het theehuis zijn een werk- en leerplek voor mensen met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking. Hier hebben ze een paard, Sylvana, waar Hailey helemaal gek van is. Ook het varken en de geiten vindt ze super leuk. Ze vraagt dan ook vaak aan ons om diertjes te gaan kijken en dan fietsen we er zo even naartoe. Je ziet haar altijd zo genieten, dat maakt je hele dag weer goed.

Avontura

Eén van onze favoriete activiteiten is gaan spelen bij een overdekt speelparadijs. Dit is gewoon te vinden in ons dorp en op de ochtenden dat wij gaan is het altijd heerlijk rustig. We hebben een abonnement en die is er al dubbel en dwars uit want we gaan vaak zelfs 2 keer in de week. Ook papa vindt het namelijk erg leuk om met haar te gaan op zijn vrije dag. Hailey kan zich hier heerlijk zelf vermaken, maar ook met andere kindjes. De trampoline is favoriet, maar ook de glijbanen en de ballenbak. De glijbaan en de trampoline doet ze vaak alleen, maar je kan er ook bouwen met hele grote duplo achtige blokken en dat vindt ze erg leuk om met andere kindjes te doen. Ze is er lekker druk en ik kan haar goed in de gaten houden. Normaal gesproken ga ik op en af met haar van de glijbanen, maar dat is een redelijk parcours die je moet afleggen en dat is voor mij nu even niet te doen. Gelukkig is ze erg zelfstandig en kan ik genieten van mijn kopje thee en haar blije gezicht.

Er zijn nog veel meer uitstapjes waar wij van kunnen genieten zoals de dierentuin, maar bijvoorbeeld ook lekker met elkaar zwemmen. Ik sta daarnaast open voor leuke andere ideeën dus laat het mij vooral weten!

Liefs Nethanja

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s