De heerlijke sokken van SOXS

‘Sanne schrijf je nou een blog over sokken?’ JAZEKER! En wat voor sokken. Geitenwollen sokken. En jongens, echt super hip! Ik wil jullie graag kennis laten maken met het hippe sokken label SOXS.

Sokken met een verhaal

Want dat hebben ze. SOXS is namelijk niet zomaar uit de grond gekomen. Ze hebben een verhaal. Het begint jaren geleden met oma. Die, zoals oma’s dat doen. Sokken breit. Geiten wollen sokken. Warm, sterk en heel praktisch. Oma komt te overlijden maar de sokken blijven gedragen door Margriet en haar dochters Davide & Soscha totdat ze helemaal op zijn.

Door Davide zijn Margriet en Soscha uiteindelijk SOXS begonnen. Ze overleed in 2014 op 24 jarige leeftijd aan baarmoederhalskanker. Ze droeg de sokken van Oma altijd. Na haar overlijden komen ze per toeval in een sokken fabriek. Daar hingen vergelijkbare sokken. Waarop Soscha zei: ‘Mam, waarom maken we geen Davide sokken, sokken met een hip label?’ En zo is SOXS ontstaan.

Wat maakt SOXS nog net een beetje extra bijzonder

SOXS zijn het symbool van liefde en warmte. Zoals oma de sokken ook altijd breidde voor de kleinkinderen. De sokken van SOXS zijn dan ook met dat beetje extra liefde gemaakt. Zo komt de wol voor jouw SOXS van schapen die in Nieuw-Zeeland een goed leven hebben gehad. En ze worden op een diervriendelijke manier geschoren. Ze overschrijven daarmee de richtlijnen van de International Wool Textile Organisation over dierenwelzijn en duurzaamheid. Aan de productie komen geen kinderhanden aan te pas.

Waarom vind ik ze zo speciaal

Simpelweg omdat ze naast dit bijzondere verhaal ook ontzettend lekker zitten. Je kan mij niet gelukkiger maken dan met nieuwe sokken. Echt, geen grapje. Ik vind het heerlijk om net nieuwe sokken voor het eerst aan te trekken. En met de sokken van SOXS beleef ik dit keer op keer. Heerlijke huissokken die matchen bij iedere outfit!

7P1A0459

Kijk nou, hoe schattig zijn die kleine beentjes van Thiago in het midden

Naamloos

Geitenwollen sokken in een hip jasje

De sokken op zich zijn al een klein cadeautje aan je voeten. Maar als ze dan thuis op je mat vallen in de gave doos waarin ze zitten maakt dat de beleving af! Wat zijn de sokken gaaf verpakt. Geen saai plastic zakje erom heen. Maar een mooie doos die de sok ook wekelijk verdiend. Zulke details maken het voor mij af. Direct is te zien hoeveel liefde er in dit product is gestopt!

Anti slip

Ik ontdekte al snel dat de heerlijke sokken op laminaat niet een heel goed plan was. Maar ook daar hebben ze aan gedacht. Slijtvaste anti slip die je zelf kunt aanbrengen op jouw sokken. Zo kun je je sokken nóg meer eigen maken. Ga je voor een creatieve tekening? Of maak je een leuke boodschap voor jouw (klein)kind of liefde? En het leukste, ook mét anti slip kunnen je sokken zo de wasmachine in! De anti slip zit in een handzaam flesje en is er in 6 verschillende kleuren.

Ben jij al bekend met de sokken van SOXS? De prijzen van de sokken beginnen bij €21,95. En voor €5,95 heb je een flesje anti slip. Je kunt ze bestellen via hun website. En volg ze zeker even op Instagram voor de mooiste sokken plaatjes. I love sokken plaatjes.

Liefs Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s