Het tweede trimester

Het tweede trimester van de zwangerschap hoort het trimester te zijn waarvan je echt geniet, je hebt namelijk meer energie, een zwangerschapsgloed en de zwangerschapskwaaltjes nemen af. Helaas is het bij mij niet allemaal zo rozengeur en maneschijn maar genieten, ja dat doe ik wel van ieder schopje of beter gezegd ieder feestje wat hij viert in mijn buik. Ik ben nu ruim 26 weken zwanger en ik ga dus bijna mijn derde trimester in. In dit blog neem ik jullie mee in het afgelopen tweede trimester waaronder de onzekerheid tijdens de 20 weken echo. – Nethanja

Geslachtsecho en gender reveal

Over deze echo en de gender reveal heb ik een aparte blog geschreven. Heb je deze nog niet gelezen, dan zeker even doen. Ondertussen is het eigenlijk al wel algemeen bekend dat Hailey grote zus wordt van een broertje. Wat is ze trots en regelmatig vraagt ze dan ook of ze broertje mag kijken en mag voelen.

LRM_EXPORT_20180215_141546[3275]

Bekkenpijn

Op zondag, de dag na onze gender reveal kreeg ik ineens heel erg pijn op mijn schaambot. Ik begreep er niks van waarom dit zo’n pijn deed. Ik kon het mij alleen nog herinneren van de vorige zwangerschap, maar dan helemaal aan het einde. Toen gaf ik de schuld aan het indalen, alleen dat kon het nu nog niet zijn. Ik heb op maandag de verloskundige gebeld en die stelde wat vragen en toen gaf ze mij de naam van een fysiotherapeut gespecialiseerd in bekkenpijn, ik had waarschijnlijk bekkeninstabiliteit vertelde ze. Ik kon gelukkig snel bij haar terecht en daar werd het inderdaad bevestigd. Mijn heupen staan scheef waardoor er extra wrijving ontstaat op mijn bekken. Ik krijg oefeningen om mijn bekken wat te stabiliseren, maar ik moest er rekening mee houden dat het met het groeien alleen maar pijnlijker gaat worden.

IMG_1693[3272]

20 weken echo

Met 19 weken hadden wij onze 20 weken echo en hier keken we erg naar uit. Niet alleen omdat we dan ons kleintje weer konden zien, maar meer om te weten of alles wel goed zou zijn. De echo begon fantastisch met een mooie gesloten rug, een gesloten mondje, geen klompvoetjes en alle organen waren zichtbaar en functioneerden naar behoren. Bij de verschillende metingen werd wel duidelijk dat hij erg groot is, hij loopt namelijk een week voor op zijn groei met zowel benen, hoofd als romp. Ik hoop stiekem dat hij ook een weekje eerder komt hihi. Wel werd er nog wat anders gezien. De aanhechting van de navelstreng aan de placenta is niet helemaal goed. De navelstreng gaat namelijk aan de zijkant de placenta in. Dit hoeft niet gelijk wat te betekenen, maar het kan na verloop van tijd een groeiachterstand ten gevolge hebben. Gelukkig krijgen we met 30 en met 36 weken nog een echo om dit in de gaten te houden en daar ben ik erg blij mee, het geeft mij toch wat rust.

IMG_1672[3274]

Fysiotherapeut

Ondertussen heb ik al een aantal afspraken bij de fysio gehad en gaat het helaas steeds slechter. Naast bekkeninstabiliteit heb ik ook Ischias, een beknelde zenuw in mijn bil. In plaats van 3 hele dagen ben ik rond de 20 weken zwangerschap 3 halve dagen gaan werken. Het was mij namelijk echt te zwaar om de hele dag op een bureaustoel te zitten. Ja, ik ben ontzettend blij dat ik geen zwaar werk heb waar ik veel moet lopen of staan, maar hele dagen op een bureaustoel achter de computer zitten is blijkbaar ook geen pretje. Helaas heb ik deze week ook moeten besluiten nog een halve dag minder te gaan werken. Gelukkig wordt het waarschijnlijk mogelijk gemaakt om die dag thuis te gaan werken dus dat zou wel erg fijn zijn.

IMG_1765[3273]

Al met al wil ik wel even benadrukken dat ik toch onwijs geniet van deze tijd en dan voornamelijk het kopen van babyspulletjes, het afmaken van het kamertje en zoals ik al eerder zei de feestjes die deze klein man in mijn buik geeft. Wat is dit toch een bijzonder gevoel en wat vind ik het gezellig om op de bank te zitten met een serie op Netflix en dan mijn kleine man te kunnen voelen. Of als ik ‘s ochtends wakker wordt en hij gelijk laat weten dat hij bij mij is. Dit gevoel maakt toch echt dat ik toch niet wil dat deze tijd te snel voorbij gaat.

Liefs Nethanja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s