Musical de Sprookjessprokkelaar

Je had het vast al gemerkt. We zijn gek op leuke uitstapjes. Ik heb een voorliefde voor Musicals. Heb zelfs ooit een musical opleiding gevolgd. Uiteindelijk koos ik een ander pad. Maar nog steeds kan ik oprecht genieten van een leuke musical!

Ik heb een beetje van mijn voorliefde doorgegeven want ook Sophia vind het allemaal prachtig! Dus hoe leuk is het dan nu dat we met Sophia naar zulke dingen als Musicals, optredens en voorstellingen kunnen gaan. Wij gingen laatst naar musical ‘De Sprookjesprokkelaar‘ in het Efteling theater.

sprookjessprokkelaar_1508780222

Het verhaal

In de musical volg je de 12 jarige Sterre. Die samen met haar opa aan de rand van het bos woont. Haar moeder is overleden en schreef een boek. Dit boek leest ze letterlijk stuk. En dan wijst haar opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Sterre gaat op zoek en vindt achter iedere deur een nieuw avontuur. En uiteindelijk komt ze bij de Sprookjesprokkelaar.

De musical is gebaseerd op het boek ‘De Sprookjessprokkelaar‘ van Paul van Loon. Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling. Dit boek kwam in 2014 uit en inmiddels zijn er al ruim 18.000 exemplaren verkocht.

In iedere musical spelen 10 Opa’s of Oma’s met hun kleinkind eenmalig mee.

7P1A9801

Wat vonden wij ervan?

Wij vonden hem geweldig! Sophia heeft heel de voorstelling aandachtig zitten kijken. Vooral de acrobatiek die in de musical en dans verwerkt is, is echt heel leuk om te zien. Er gebeurt veel. De decors zijn goed bedacht, rustig en toch heel sfeervol. Iedere keer als de meespelende Opa’s en Oma’s met hun kleinkind op kwam kreeg ik overal kippenvel. Wat een geslaagde toevoeging. Zo bijzonder om te zien dat deze grootouders voor één dag met hun eigen kleinkind in een musical kunnen meespelen. Hoe bijzonder is die herinnering voor ze! Nu na we de musical hebben gezien luisteren we de liedjes nog heel vaak en Sophia zingt ze nu helemaal mee. Ze zegt heel vaak dat ze zo graag nog een keer wil en dus heb ik gisteren kaartjes geboekt voor onze tweede keer naar de Sprookjessprokkelaar. Geen woord gelogen dus. Wij vinden het een aanrader!

De Sprookjessprokkelaar in het Park

In het Efteling park vind je de Sprookjesprokkelaar ook. Iedere dag heeft hij een paar momenten waarop hij langs komt en een kleine voorstelling geeft. Hij vertelt de kindjes een verhaal en laat ze interactief mee doen. Sophia had de Sprookjesprokkelaar dus al een paar keer in het park gezien. En zo was hij niet meer helemaal een onbekende voor haar. Extra leuk is dat ze nu juist helemaal graag langs de Sprookjessprokkelaar wil. Je vind hem naast de uitgang van het sprookjesbos bij het carrousel.

Praktische informatie

  • De sprookjessprokkelaar speelt in de weekenden en is nog t/m 2 April te boeken.
  • De musical speelt in het Efteling theater in Kaatsheuvel.
  • Voorstellingen beginnen om 13:30 uur en om 16:00 uur.
  • Toegangsprijzen beginnen vanaf €16,95.
  • De duur is 80 minuten. (zonder pauze)
  • Heb je een Efteling abonnement dan kun je je kaartje via de website van de Efteling met korting kopen. Slechts voor €15 per persoon en je zit dan 1e rang!
  • TIP: Heb je een abonnement? Loop dan even met je abonnement naar binnen en ga bijvoorbeeld even het winkeltje in om vervolgens via de zijkant naar het theater te gaan. Je pas is dan gescand en zo wordt gelijk je parkeer kaart geactiveerd. Scheelt je weer parkeerkosten. (Alleen als je een abonnement mét parkeren hebt uiteraard.)

Gaan jullie ook nog snel voordat hij niet meer draait?

Liefs Sanne

 

2 gedachtes over “Musical de Sprookjessprokkelaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s