AIDENS FAVOURITES: BOEKJES

Al toen Aiden heel klein was begonnen we met boekjes lezen, want het is niet alleen gezellig maar ook nog goed voor de taalontwikkeling. Regelmatig kopen we een nieuw boek en vandaag vertel ik je over onze favorieten!

IMG_0832

Toen Aiden nog wat jonger was lazen we elke avond een boekje voor het naar bed gaan, maar sinds hij op school zit is hij vaak zo moe dat hij gewoon lekker naar bed wil zonder “gedoe”. Toch proberen we elke dag wel een momentje te pakken om samen te lezen. Hoewel de echte voorlees boeken zeker nog in de smaak vallen vindt Aiden nu vooral boeken leuk waarbij hij zelf ook iets kan doen.

HET MAGISCHE VERSTOPPERTJESBOS

Dit boek is daar een goed voorbeeld van. Aiden kreeg dit boek op z’n verjaardag en het is vanaf het begin al favoriet. In dit magische boek is van alles te zien en te ontdekken. Met drie toverlenzen zie je dingen verschijnen die je eerst niet zag. Er zitten dieren verstopt in het bos en onder de grond is nog veel meer te ontdekken. Op elke pagina staat een korte uitleg met welke lens je wat kunt vinden. Door het gebruiken van de verschillende lenzen blijkt dezelfde tekening ineens drie heel verschillende illustraties te bevatten.

 

PAS OP, EEN KROKODIL

Ook dit boek is interactief. De krokodil is verdwaald en moet zijn weg naar huis terug vinden. Door verschillende handelingen kun je de krokodil weer terug brengen naar zijn eigen moeras. Volg met je vinger de stippelpatronen op de pagina’s om een ontsnappingsgat voor de krokodil te maken. Daar kan de hij dan doorheen kruipen of schud even flink aan het boek als z’n dikke billen blijven hangen tussen een deur.

IMG_0841

HET DIERENWINKELTJE

Zoekboeken blijven hier altijd favoriet. In het dierenwinkeltje van Sebastiaan moet je steeds weer op zoek naar een aantal muizen. Op elke bladzijde zijn er een aantal verstopt en onderaan de pagina zie je hoeveel je er moet zoeken. De illustraties zijn vrolijk en kleurrijk waardoor er buiten het zoeken van de muizen nog veel meer te ontdekken is. Iedere bladzijde verteld een kort verhaal in rijm geschreven, waardoor het makkelijk leest. Door de verschillende verhaaltjes kun er ook voor kiezen om maar een enkele bladzijde te lezen en niet gelijk het hele boek.

 

DE GRUFFALO

Geen boek met opdrachten, maar absoluut niet minder leuk! De muis denkt zijn vijanden in het bos slim af te zijn door ze te vertellen over de Gruffalo, een niet bestaand dier met slagtanden, vlijmscherpe klauwen, eeltige knieen, oranje ogen en paarse stekels. Totdat hij de Gruffalo echt tegen het lijf loopt. Een grappig en spannend boek wat nooit verveelt! We hebben dit boek denk ik al 20x gelezen maar Aiden blijft erom lachen.

 

Lezen jullie ook boekjes met jullie kindjes? En wat zijn volgens jullie de leukste boeken om samen te lezen?

Liefs Mandy

 

 

 

2 gedachtes over “AIDENS FAVOURITES: BOEKJES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s