Mijn grootste hobby

Dit keer geen blog over mijn zwangerschap of over mijn dochter Hailey maar één over mijzelf. Ok, ook een beetje over mijn man want wij delen deze hobby. Nieuwsgierig naar mijn hobby? – Nethanja

20170419_131037[5188].jpg

Reizen

Je zal wel denken: “lekker afgezaagd!” Haha nee mijn hobby is niet reizen. Ja ook wel natuurlijk, maar het is niet mijn grootste hobby waar mijn blog over zal gaan. Ik bedoel juist dat deze hobby wel een stukje reizen vereist. In ieder geval in zoverre dat wij voor onze hobby liever niet in Nederland blijven al kan het wel.

Wij gaan voor onze hobby liever een stukje verder, een stukje warmer dan Nederland. Wij gaan graag naar Curaçao. Mijn vader woont hier met mijn stiefmoeder, de opa en oma van Hailey, en hier gaan we dan ook graag heen voor een aantal weken.

IMG_5380[5187].jpg

Mijn hobby heb ik hier op dit prachtige eiland mogen ontdekken en ik hoop nog meer mooie plekken te mogen zien, maar het begon allemaal hier. Een eiland met prachtige stranden en een onwijs mooie onderwaterwereld. De onderwaterwereld is waar ik op doel. Mijn grootste hobby is namelijk duiken.

Duiken

Mei 2016 heb ik voor het eerst kennis mogen maken met de onderwaterwereld op Curaçao. Snorkelen had ik al wel vaker gedaan, maar duiken nog nooit. Ik heb toen een testduik mogen maken met een instructeur die een eigen duikschool heeft op Kokomo beach.

Mijn eerste duik was gelijk een duik waar menig duiker jaloers op zal zijn. Ik kwam namelijk in die korte tijd gelijk al een adelaarsrog, een schorpioenvis en een schildpad tegen. Naast natuurlijk alle andere prachtige vissen die er zwemmen. Dit maakte nogal indruk en ik heb er toen ook hard over nagedacht of ik die vakantie ook mijn duikbrevet zou gaan halen. Wij besloten om dat niet te doen omdat we er niet meer erg lang zouden zijn en er dan veel tijd zou gaan zitten in mijn training. Een jaartje uitstellen dan maar. Wel heb ik nog een keer met mijn vader gedoken bij een gezonken sleepboot. De tugboat, voor de mensen die bekent zijn met het eiland. Mijn vader heeft jarenlange ervaring met het duiken en daarom durfden wij het prima aan om samen een duik te maken.

Daarnaast ligt de sleepboot helemaal niet diep, want zwemmers kunnen er ook naartoe duiken en als er wat mis zou gaan ben je ook zo boven. Mei 2017 was het dan wel zover. Wij gingen dit keer voor wel 5 weken naar Curaçao en dus was er genoeg tijd om mijn duikbrevet te gaan halen. Mijn trainer Karel heeft mij super goed getraind. We hebben mooie duiken gemaakt en na een aantal lessen en de theorietoets was het dan zover, ik kreeg mijn duikbrevet. Vanaf nu mag ik duiken zonder instructeur en ja dat hebben we gedaan. Heel veel gedaan!

FB_IMG_1492637144182[5185]

Aquarium

Wanneer je op een aantal meter diepte zit en om je heen kijkt, is het echt alsof je in een aquarium zit. Overal zie je vissen en koraal. Ik kan niet beschrijven hoe mooi en indrukwekkend het is, dat zal je zelf moeten ervaren. Als je wel eens hebt gesnorkeld kan je er wat meer een voorstelling van maken, maar met duiken zwem je er echt tussen en zie je zoveel meer doordat er dieper ook andere vissen zitten.
We hebben prachtige vissen, dieren en koraal mogen zien, filmen en fotograferen. We gaan namelijk ook met een onderwatercamera onder water zodat we wat we zien kunnen vastleggen. Daarnaast hebben we ook met schildpadden gezwommen. Dat was zo fantastisch. Ze vonden het totaal geen probleem dat we met ze zwommen. Je kon ze aanraken, maar nee dat doen wij niet. Met ze mee zwemmen is al bijzonder genoeg.

DSC00190[5191]

Wij hopen in oktober weer te gaan en zullen dan ook weer op veel nieuwe mooie plekken gaan duiken. Het is zo fijn dat mijn man en ik een hobby hebben die we kunnen delen. Dit allemaal samen ervaren is heel bijzonder.

Het is moeilijk om uit te leggen of via foto’s te laten zien hoe mooi het onderwater is, maar voor een beetje een idee kun je hieronder nog wat meer leuke foto’s zien. Bedankt voor het lezen en tot mijn volgende blog

Liefs Nethanja

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s