Zwangerschapsupdate 37 weken

Alweer 37 weken zwanger, wat gaat de tijd toch snel. Lekker cliché he maar de tijd vliegt echt. In mijn blog deze week vertel ik hoe ik mij voel, of ik er al klaar mee ben, maar vooral ook of ik al klaar ben voor zijn komst. – Nethanja

IMG_2395[6116].JPG

Hoe is het met de kleine man?

Ik ben nu 37 weken zwanger en een baby is dan ongeveer 46.5 cm en 3100 gram. Zo groot als een ananas. Daarnaast is de 37 weken toch ook weer een mijlpaal, want als hij nu geboren zou worden dan is de kans groot dat hij gewoon helemaal gezond is. Wat een fijn idee is dat. In mijn vorige blog over mijn zwangerschap heb ik aangegeven dat tijdens de 20 weken echo was geconstateerd dat de navelstreng aan de zijkant de placenta in gaat. Dit kan een groeiachterstand tot gevolg hebben maar gelukkig is daar geen sprake van. De verloskundige heeft met 30 en 36 weken metingen gedaan en hij zou een flinke jongen moeten gaan worden. Wat een geluk heb ik weer hihi.

Hoe voel ik mij?

Eigenlijk voel ik me heel erg goed. Ik ben met 34 weken met verlof gegaan vanwege bekkeninstabiliteit, maar ondanks dat ik geen keuze had, is dit zo fijn geweest. Ik voel mij zoveel beter dan toen ik nog aan het werk was, ook al werkte ik nog maar halve dagen en de laatste twee weken thuis. Ik had echt verwacht dat de rust thuis niet veel meer zou zijn met Hailey erbij dan wanneer ik aan het werk ben, maar hier is niets van waar. Het is heerlijk om zelf te kunnen bepalen wanneer ik even rust neem en daarnaast wordt er nog steeds twee dagen op Hailey gepast door de gastouder en opa en oma.

Wel heb ik regelmatig al wat last van voorweeën. Ik heb nu al een paar keer gedacht van als dit doorzet dan ga ik bevallen. Maar na 2.5 uur weeën om de 10 minuten en op een andere dag om de 5 minuten een uur lang, hield het op. Ik wist dat dit geen echte weeën waren want ze kwamen niet steeds sneller achter elkaar, ze deden niet zoveel pijn als dat ik mij kon herinneren en ook merkte ik dat het niet kwam en ging als een golf. Die voorweeën ken ik absoluut niet van de vorige zwangerschap. Ze zeggen dat je lichaam al flink aan het voorbereiden is en dit kan helpen bij de bevalling, dus laten we dat hopen.

IMG_2131[6113].JPG

Ben ik er al klaar mee?

Nee absoluut nog niet. Ik merk dat ik heel erg vast houd aan deze zwangerschap omdat dit echt de laatste keer zal zijn. Wij willen het graag bij twee kinderen houden omdat wij veel van reizen houden en dit ook met onze kinderen willen blijven doen. Met twee kinderen is dit nog prima te doen, maar met drie is het al veel meer een geregel vinden we. Ook oppas regelen voor drie zal lastiger zijn dan voor 2. Daarnaast is financieel gezien een derde ook wel weer een derde. We willen onze kinderen alles kunnen bieden zoals studie en dergelijke, maar daarnaast zelf ook genieten van het leven. Hierdoor besef ik mij steeds meer dat naarmate de weken vorderen ik echt nog van deze zwangerschap moet genieten. Dat getrappel, nou ja gestomp, in mijn buik is niet altijd even lekker, maar wat is het fijn dat hij mij laat weten dat hij het daar goed heeft.

IMG_2138[6114].JPG

Ben ik er al klaar voor?

Er moet nog wel het een en ander gedaan worden. De geboortekaartjes zijn nog niet helemaal af, maar gelukkig zijn we al heel ver met het ontwerp. We doen alles online zelf samenstellen, erg leuk om te doen. Het kamertje is wel zo goed als klaar, maar mag nog wel wat aankleding gebruiken qua dekentjes, waskussenhoes etc. Zo vroeg als ik met Hailey was (22 weken was alles klaar), zo laat ben ik nu. Wel hebben we een co-sleeper klaar staan (nog wel in doos) met dekentjes en lakentjes dus hij zal niet op de grond hoeven liggen haha. Hoe de Maxi-Cosi ook alweer in de auto moest, gaan we ook nog even testen en daarnaast zal de box dit weekend naar beneden worden gehaald zodat Hailey en onze honden daar ook aan kunnen wennen. Ook moeten alle kleertjes nog worden gewassen. Ohja en ik wil ook nog naar de kapper haha. Dus blijf nog maar even zitten kleine man.

IMG_2374[6115].JPG

Nog een paar weekjes en dan ga ik bevallen, wanneer dit gaat zijn weet niemand. Wel ben ik onwijs nieuwsgierig naar hoe mijn bevalling en kraamtijd dit keer gaat zijn. Mijn bevalling en de eerste twee weken van Hailey waren echt een drama dus ik hoop zo dat het dit keer anders zal zijn.

Wie weet gaat mijn volgende blog over twee weken wel al over de kleine man. In ieder geval tot snel!

Veel liefs, Nethanja

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s