Hoe ik alles combineer

Vrouwen die tien ballen tegelijk de lucht in houden. Ik vind het altijd maar knap. Maar als ik nou echt na ga hoe ik zelf in het leven sta. Doe ik dit eigenlijk ook.

Een druk eigen bedrijf. Een man met een druk eigen bedrijf. Nog een baan naast mijn eigen bedrijf. Een liefde voor Instagram. Twee jonge kinderen. Een huishouden. Een hond. Én een eigen blog. Het is nogal wat. En toch flik ik het maar mooi. Hoe ik dit allemaal doe? Ik deel wat van mijn geheimen en geef je wat tips!

7P1A0503.jpg

Planning, planning, planinng.

Daar begint alles mee. Mijn agenda is iets waar ik niet zonder kan. Ik heb mijn agenda in mijn telefoon gekoppeld aan de agenda van manlief. Zo ziet hij precies wanneer ik werk, een fotoshoot heb of wanneer we een dagje vrij gepland hebben. Zonder mijn agenda zou het helemaal een chaos zijn! Ik maak ook lijstjes. Veel. Vind ik fijn. Zo heb ik bijvoorbeeld een lijstje in mijn telefoon met alle fotografie opdrachten die ik heb. Ik streep ze één voor één af. Laatst ronde ik een opdracht af die ik nog niet in dit lijstje had gezet. Ik zet hem dan alsnog in het lijstje. Puur om hem te kunnen afstrepen. 😉

Oppas.

Wij zijn gezegend met twee oma’s die vaak kunnen oppassen. Zo weet mijn schoonmoeder al precies welke dagen ik dit jaar bruiloften mag fotograferen en past zij dan op de kindjes. Ik vind dit heel fijn. Ze zijn dan bij iemand die ik volledig vertrouw en waar ze heel graag bij zijn. Sophia en Thiago gaan dus niet naar een kinderdagverblijf. Tot nu toe hebben we dit altijd goed kunnen oplossen met de Opa’s en Oma’s. We hebben ongeveer 2 keer per week oppas nodig. Dit omdat ik bijna al mijn werk vanuit huis kan doen. Zoals het bloggen, de administratie, de nabewerking van fotoshoots etc. En alleen als ik op pad ga om echt foto’s te maken hebben we oppas nodig.

Volgend schooljaar mag Sophia gaan beginnen op de basisschool. Dat zal best even wennen worden. Wel hebben we afgesproken dat Thiago dan vanaf zijn 2e verjaardag naar de Peuterspeelzaal zal gaan. En voor mijn werk is dit toch wel fijn. Ik merk soms dat ik er niet aan toe kom omdat de kindjes best veel aandacht vragen. En dan zal ik veel kunnen doen in de uren dat ze op school zitten.

Vrije dagen zijn zeldzaam. Kerst zijn de laatste twee dagen geweest dat ik écht niet gewerkt heb. Eigenlijk werk ik iedere dag. Al is het maar mijn mailbox beantwoorden. Dit is niet iets dat ik erg vind. Ik wist dit toen ik een eigen bedrijf begon. Al wist ik toen natuurlijk nog niet dat ik het zo druk zou gaan krijgen.

Bloggen op Huisje vol Liefde.

Een eigen blog hebben is niet alleen maar leuke producten krijgen en er iets leuks over schrijven. Er gaat echt best wel veel werk in zitten. En stiekem ook best veel tijd. Wil jij ook gaan bloggen? Besef dan dat het even duurt voordat je groeit en leuke opdrachten krijgt. Je moet hier echt wel hard voor werken. Je moet er veel tijd insteken. En ik raad het je dan ook aan om alleen te doen als je het écht heel leuk vind.

Mijn blog heeft me heel veel leuke dingen gebracht. Maar het is ook vooral een pagina waar ik een stukje van mezelf kan delen. Waar ik fijn kan schrijven en kan delen. Toch vind ook ik het soms moeilijk te combineren. Ik heb een tijdje de lat veel te hoog gelegd voor mezelf. En raakte een beetje mijn enthousiasme kwijt. Dus heb toen met mezelf afgesproken dat 2 tot 3 goede blogs in een week beter is dan 5 blogs waar ik voor de helft achter sta. En dat doe ik dus nu ook. Ik deel iedere week een gastblog en twee blogs van mezelf en sinds ik dit doe ik het veel beter te combineren met de rest.

7P1A6944.jpg

Doe waar je gelukkig van word.

Ik kan op dit moment oprecht zeggen dat ik doe waar ik gelukkig van word. Ik mag de leukste baan die er is combineren met bloggen én met veel thuis zijn bij de kindjes. En ik gun iedereen dat! Ben jij niet blij op de werk? Ga je iedere dag met tegenzin? Stop daarmee! Waar wordt jij nou echt gelukkig van? Wat zou jij nou heel graag willen doen? Realiseer het en ga je dromen na. Het leven is echt veel te kort om te blijven hangen in iets dat je niet leuk vind. Ik merk zelf dat ondanks dat ik het heel druk heb toch energie krijg van de dingen die ik doe. En dat komt puur doordat ik doe wat ik heel erg leuk vind!

Ik ga weer verder met het bewerken van een mooie newborn shoot. En daarna ga ik genieten van die twee kleine boefjes van me.

Liefs Sanne

5 gedachtes over “Hoe ik alles combineer

 1. Carmen zegt:

  Mooi stukje schrijf je! Knap hoe je alles combineert en het is zeker waar dat je moet doen wat je graag wilt. Daar kan ik nog wel wat van leren:) Ik ga zeker vaker je blogs lezen! Zelf wil ik ook graag blogs gaan schrijven maar zit nog een beetje te puzzelen hoe of wat:)

  Like

 2. Eline zegt:

  Je vergeet dat je ook nog heel mooi vrijwilligers werk doet voor Stichting Earlybirs. Zeker met zo’n volle agenda, heel mooi dat je dan toch tijd hebt om shoots te doen!

  Like

 3. Shanty zegt:

  Mooi stukje Sanne!! En Dat doe je dus maar mooi 💪 Knap hoor!! En klopt als een bus,,doen waar je, je echt goed bij voelt! Ik heb nog verlof (en extra lang omdat ik in het onderwijs alle vakanties terug krijg) en stiekem vind ik het heerlijk😁 Lekker met de kleintjes zijn,beetje huishouden/was etc.en verder leuke dingen doen. Maar helaas als we leuke dingen willen blijven doen,moet er na mijn verlof ook weer gewerkt worden😅 Dan zijn de meisjes bij een gastouder/ hebben ze een papadag en een omadag. Nu nog maar extra extra genieten en dan in Augustus weer er tegen aan 😃 (*Ik zou ook niet zonder mijn werk kunnen! Dan ben ik een net wat leukere moeder als ik weer thuis kom😊)
  Succes met jullie prachtige gezin & je leuke jobs!!

  Like

 4. Kimberley zegt:

  Wat een leuk stukje en thnx voor het kijkje in de keuken. Altijd leuk om te lezen.
  Ik heb ook een fotografie bedrijfje gehad. Maar door mijn mega onzekerheid liet ik het verwateren. Sindsdien ben ik veel aan het zoeken en nadenken wat ik dan wil. Maar er is maar 1 ding wat ik het liefst wil.
  Xx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s