K3 Vlindershow eng of niet eng?

Vorig jaar al in Juli kocht ik de kaartjes voor de K3 show. Dat is dus al bijna een jaar geleden. Doordat ik zo snel was hadden we wel de droomstoelen. Op de tweede rij. En aangezien we vorig jaar echt ver achteraan zaten en het soms echt niet goed zagen was ik wel blij met deze eerste rang kaartjes. Maar of mijn peuter dat nou ook was…

7P1A6935

Mottige mot.

Afgelopen Zaterdag was het dan zover. Op naar de Brabanthallen. Op naar K3. En natuurlijk had ik de commotie al meegekregen over een personage dat best eng scheen te zijn. Het bleek de Mottige Mot.

Om Sophia een beetje voor te bereiden heb ik al een plaatje van dit figuur laten zien aan haar, een dag voor we gingen. Niks aan het handje.

Wij zijn niet bang! Toch?

Ja, ik dacht echt dat wij een dochter zouden hebben die hier niet gevoelig voor zou zijn. Dat als je als ouder hier heel nuchter in staat en er normaal mee omgaat je je kind ook niet snel bang zult zien. Kom op, je kind is toch niet bang voor zoiets? Het tegendeel bleek waar. Sophia werd tijdens de show steeds stiller en iedere keer als de Mottige Mot in beeld kwam kroop ze weg.

Tot ze op een punt kwam waarop ze riep dat ze liever achteraan wilde zitten. Zelfs K3 die vertelde dat we niet bang hoefden te zijn was niet genoeg bewijs voor haar. Na een tijdje zat ik met een huilende peuter die echt liever naar huis wilde. Zit je dan. Godsvermogen aan kaartjes kwijt. Een peuter met een k3 jurk aan. Haar K3 microfoon bij. Een zakje chips gekocht. Flesje drinken. En dan wil ze liever naar huis.

Ik stelde dus ook voor om maar te gaan. Maar Papa vond dat we nog maar even moesten wachten en dat bleek een goede zet. Want natuurlijk zorgde K3 ervoor dat de Mottige Mot weg ging. En vanaf toen vond Sophia het maar wat geweldig!

Wat vond ik ervan?

Laat ik voorop stellen dat ik gek ben op de meisjes van K3. Maar deze show had wat mij betreft toch echt zonder Mottige Mot mogen zijn. Buiten dat hij er best lelijk uit zag riep hij ook meerdere keren zinnen als: ‘Jullie lelijke domme meisjes van K3‘ en ‘Met jullie stomme domme liefdesliedjes. ‘ Niet echt taalgebruik voor een kindershow lijkt me. Daarnaast heeft hij ook echt een naar lachje.

Voor dat de show begon kregen we van security al de uitleg. Onze kindjes mochten vooraan dansen. Maar bij het laatste nummer hadden we ongeveer 10 seconden de tijd om ons kind te pakken want dan zou de hele zaal naar voren stormen om K3 een handje te kunnen geven. Dat was niks gelogen. Sophia wilde na de Mottige Mot natuurlijk echt niet meer dansen vooraan. Maar zodra het laatste nummer begon, en ik lieg niet, stormde iedereen naar voren. En dan heb ik het vooral over de ouders die belachelijk vooraan, vóór de kleine kindjes gaan staan om maar met hun telefoon een goede foto te kunnen maken. Want stel je voor dat ze geen goede foto kunnen delen?!

Je begrijpt dat ik nu twijfel of we volgend jaar weer gaan. De meisjes en hun liedjes zijn te gek! Maar alles erom heen is misschien niet weg gelegd voor mijn lieve gevoelige meisje.

Ik ben benieuwd, voor degene die al geweest zijn. Vonden jullie kindjes het ook spannend?

Liefs Sanne

7P1A6930

9 gedachtes over “K3 Vlindershow eng of niet eng?

 1. Marlous zegt:

  Ooh zielig, wij waren er zaterdag ook met vriendinnetje, beide meisjes op van de zenuwen..vrolijk dansen in hun jurkjes! Tot de mot, bij de eerste x grote ogen en bij alle keren daarna op schoot.. Bij ons geen gehuil wel handen voor de ogen en minder makkelijk weer aan het dansen..had voor ons dus ook iets minder gemogen 😊😉

  Like

 2. Karlijn zegt:

  Mijn dochter is met haar papa geweest en zij hebben de show helaas ook vroegtijdig moeten verlaten vanwege een peuter die helemaal overstuur was. Ik had er vantevoren ook wel wat over gehoord, maar dacht, dat zal wel loslopen. In ons geval helaas niet. Hopelijk nog eens naar een volgende show waar ze wel fijne herinneringen aan over zal houden.

  Like

 3. Kimberly zegt:

  O jeetje, wij gaan in september naar de show. Dit is de eerste keer dat we gaan en heb geen 1e rang kaartjes. Hopelijk ver genoeg van de mot af 😉

  Like

 4. Shanty zegt:

  Oef ik had ook alle commotie over de mottige mot al gelezen en aangezien ons meisje (nu 2,8jaar) dan (november 3,3jaar) echt mega gevoelig is voor dit soort dingen ben ik er echt “bang” voor hoe ze reageert…Duurt het stuk lang over de mottige mot? Is het de rode draad door het verhaal? Gelukkig was de rest wel leuk! Ik hoop maar dat we het ook leuk gaan vinden….

  Like

 5. Roxanne zegt:

  Wij zijn gister ook geweest en gelukkig een totaal andere ervaring. Ik vond de mot reuze meevallen en onze peuter gelukkig ook! Jammer dat jullie ervaring zo is geweest.

  Like

 6. Peggy zegt:

  Wij hebben kaartjes voor de show van september, maar na al deze reacties over de mottige mot zie ik er toch een beetje tegenop. Ik hoop dat het toch een leuk uitje gaat worden voor m’n dochtertje!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s