Update Colin – 1 maand oud

Onze kleine man is alweer een maand oud. Het is niet te geloven dat het zo snel gaat en dat maakt mij best emotioneel. Mijn laatste baby, mijn kereltje. Hij groeit zo hard en iedere keer dat ik knipper lijkt hij weer groter en wijzer. Ik wil nu iedere maand een baby update schrijven zodat ik deze tijd nog bewuster ga meemaken en nog eens terug kan lezen. Deze eerste update zal gaan over de afgelopen weken, met een dosis humor en een paar leuke feitjes van dit moment op een rij. – Nethanja

De eerste dag

Ik ben net bevallen en heb het mooiste jongetje van de wereld in mijn armen, voor mij wel natuurlijk:) Trouwens ik dacht even dat ik Hailey in mijn armen kreeg, zo erg vond ik die twee op elkaar lijken al vanaf het eerste moment. Er wordt nog even lekker op mijn buik gedrukt voor mijn placenta, dat is geen pretje kan ik je vertellen en die spuit in mijn bovenbeen spier voelde ook niet aan als een speldenprikje. Toen nog even een paar hechtingen in mijn vajeje en ik was weer zo goed als nieuw, nou ja bijna dan. Wie heeft er trouwens bedacht dat als je je kind in je armen hebt en daar naar kijkt dat je van die pijn niet veel voelt. Nou ik kan je vertellen, die liegt en was waarschijnlijk nog onder narcose ofzo. Verder verliep Colin zijn eerste dag op de wereld en onze eerste dag als gezin van vier rustig. Ik stapte na een paar uurtjes al heerlijk onder de douche en ik knuffelde veel, heel veel. Wat ben ik dankbaar voor zo’n start.

De eerste ontmoeting

Al maanden fantaseerde ik over Hailey haar reactie en blijkbaar ken ik mijn kind goed, want ik had alleen maar een super reactie verwacht. Ze kwam binnen en wij zeiden tegen haar dat ze maar even in de box moest kijken. Haar ogen werden groot en het was gelijk “ahhh baby!” We vertelden haar dat dit haar broertje Colin was en ze wilde hem gelijk vasthouden. Ja ondertussen had ze nog steeds haar jas en schoenen aan want dit was toch veel belangrijker dan de regel van niet met schoenen op de bank. Sinds dag 1 zijn Hailey en Colin praktisch onafscheidelijk en zou ik wel willen weten of Colin wel eens denkt “zus nu heb ik wel genoeg kusjes gehad”, want die krijgt hij de hele dag door.

Eten en groeien

Eten.. ja borstvoeding en ik zijn geen vrienden. Na twee weken drama bij Hailey met borstontstekingen, antibiotica, kloven etc. besloot ik dat ik dit keer mijzelf niet zou gaan kwellen. Na 48 uur zagen mijn tepels er al meer als een slagveld uit dan ik van onderen en was ik maar wat gelukkig met een tepelhoedje. Colin had hier helaas moeite mee en ik besloot te kolven. Dit ging goed en mijn productie werd snel meer, totdat van de een op andere dag mijn productie drastisch omlaag schoot. Blijkbaar hebben mijn borsten wel het zogeheten knuffelhormoon of liefdeshormoon, oxytocine, nodig en de plastic tuitjes van het kolfapparaat gaf mij die liefde toch niet bepaald. Alles in mij zei volhouden meid, borstvoeding is het beste wat er is voor je baby. Maar dan keek ik naar Hailey en ik wil haar ook mijn aandacht kunnen geven. Ik was zoveel aan het kolven dat ik nauwelijks tijd voor haar had. Ik voelde me schuldig, werd boos op mijn eigen lichaam en daardoor zo emotioneel dat ik besloot, ik verdien beter, ik verdien deze keer wel een mooie kraamtijd.

Colin krijgt nu flesvoeding en ik weet dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Want liever een blije mama voor Hailey en Colin dan een ongelukkige die borstvoeding geeft. Ook schommelde hij erg met zijn gewicht en kwam hij moeilijk aan, maar met 14 dagen zat hij gelukkig weer op geboortegewicht.

Uitstapjes

Wat genieten wij van ons als gezin van vier en we maken ook volop gebruik van mijn verlof en daardoor de vrije vrijdagen met elkaar. We zijn al naar Koningin Julianatoren geweest en speelpark Oud Valkeveen. Er staat nog veel meer op de planning zoals dierentuinen en Dolfinarium, maar daar hebben we gelukkig nog een hele zomer voor. Wat een heerlijke tijd is dit.

LRM_EXPORT_20180621_153737[8133].jpg


Feitjes op een rij

Geboortegewicht: 4000 gram
Lengte bij geboorte: 52 cm
Aantal weken nu: 6 weken
Huidig gewicht: 5110 gram
Huidige lengte: 57,5 cm
Haarkleur: Donkerblond met gouden of rossige gloed
Oogkleur: Blauw
Kledingmaat: 56
Eten: Iedere 3 à 4 uur en ‘s nachts 4 á 5 uur na de laatste fles.
Spelen: Na fles een half uurtje knuffelen met ons en dan half uurtje in de box.
Slapen: Na iedere fles 2 uur en ’s nachts 4 à 5 uur.
Ontwikkeling: Nog ongecontroleerde bewegingen. Super sterk in zijn nek.
Communicatie: Duidelijk lachen bij interactie en ons volgen als we praten.
Favoriete bezigheid: Knuffelen bij mama en in bad gaan


Liefs Nethanja

Een gedachte over “Update Colin – 1 maand oud

  1. Zwiertina Rigterink zegt:

    Wat mooi om dit te lezen!! Jullie doen het super nogmaals van❤ gefeliciteerd! Erg leuk om jullie zo van een afstandje mogen te volgen!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s