Wildlands

Erg ver weg, veel dieren, een paar attracties, net nieuw. Dat zijn wel de woorden die het voor ons omschrijven. Ik heb het over Wildlands. Een Adventure zoo in Emmen. Wij gingen er een dagje heen en ik vertel je vandaag hoe we dit park vonden!

Op een mooie zonnige Zaterdag was het dan zover. Eigenlijk keek ik hier al wel een tijdje naar uit. Het nieuwe dierenpark in Emmen. Pas twee jaar geleden geopend. Nog gloedjenieuw dus. Wat maakt dit park nou anders dan alle andere  dierentuinen? De meningen over het park zijn nog best verdeeld. De één vind het geweldig terwijl de ander het zo vindt tegen vallen.

Bij binnenkomst komt je op het levendige kompasplein. Het entreegebied voor alle werelden. Er zijn namelijk op het park meerdere gebieden. Het weelderige oerwoud met de verlaten Vlindertempel van Jungola, de hete droogte van savanne en woestijn in Serenga, de ijzige kou in de poolgebieden van Nortica of het spektakel van de XL-speelexpeditie in Animazia.

We hebben over heel de dag alle gebieden kunnen bekijken. Zelfs op een mooie weekend dag lukt dat dus prima.

Het kan: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. WILDLANDS is een nieuw type themapark. 22 hectare actief avontuur, natuur en cultuur.

Wat vinden wij van het park?

Het park is mooi aangelegd. Heeft vele mooie details waar ik wel echt weg van ben. Manlief was blij met de achtbaan en de kinderen waren niet weg te slaan uit de XL-speelexpeditie. De combinatie van dierenpark en attracties vind ik heel goed gelukt. Zo is er in het oerwoud een boottocht attractie waarbij je dicht langs de olifanten vaart. En waarbij je zelfs in de wachtrij nog een aantal bijzondere dieren kunt bekijken.

Voor ons is dit park toch ruim 2 uur rijden. En met de Efteling op 10 minuten afstand zijn we daar waarschijnlijk iets vaker te vinden. Maar als we er wat dichterbij woonde dan gingen we hier zeker vaker heen!

Handige informatie

  • Het park ik het hele jaar geopend met uitzondering van 31 december.
  • Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis.
  • Deprijzen variëren tussen de €25 en €30. Afhankelijk van leeftijd en of je je kaartje online of aan de kassa koopt. Voor precieze prijzen raadpleeg de website. Kartjes van te voren online kopen is dus zeker slimmer! En goedkoper.

Als je het dus aan ons vraagt is Wildlands zeker een bezoekje waard. Ben jij al geweest?

Liefs Sanne

 

 

Voor deze blog heb ik wat informatie gebruikt vanaf de website van Wildlands. Deze blog is niet gesponsord. Maar mochten jullie meelezen Wildlands, en in de toekomst nog een keer willen sponsoren dan is dat prima natuurlijk 😉

2 gedachtes over “Wildlands

  1. Kirsten zegt:

    Ik ben er ook al een keer geweest maar vond het zelf tegen vallen omdat ik natuurlijk op veel andere dingen let dan de ‘normale’ mens gezien mijn studie. Maar toen was hij maar net open dus moet er nog wel een keertje heen om nog een keer te kijken

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s