Een dagje dierentuin: Dierenpark Amersfoort

Omdat Hailey gelukkig wordt van bijna elk dier dat ze ziet, bezoeken wij regelmatig een dierentuin. Voor Colin was het natuurlijk de eerste keer en wat hebben we een plezier gehad. In deze blog zie je heel wat leuke foto’s, vind je praktische informatie en tips voor het kopen van kaartjes met korting. – Nethanja

Zoveel dieren, zoveel plezier

In de zomervakantie naar een pretpark of dierentuin, waar begin je aan zou je zeggen. Gelukkig viel het ons reuze mee. Waar dit aan lag zou ik niet precies weten, maar het zou te maken kunnen hebben met het feit dat we op maandag gingen. Mensen hebben misschien een druk weekend achter de rug of mogelijk komt het doordat de vakantie eigenlijk pas net is begonnen. Daarnaast is het een aardig groot park en ook heeft het park een handige looproute (de ‘mis niks’ route) waardoor de drukte wordt verspreid over het hele park.

Deze zomer zijn er extra activiteiten in het park voor kinderen. Ze hebben verschillende kinderfeestjes zoals ze dat noemen. Je gaat dan aan de hand van een leuk thema het park door en je mag je hier voor inschrijven en het is gratis. Ik ben het even gaan vragen, maar Hailey was hier nog wat te jong voor, vanaf ongeveer 5 jaar is het prima te doen voor kinderen. Dit in verband met veel informatie en veel lopen.

Ook hebben we de dierenverzorger van de olifanten en de chimpansees ontmoet. Ze vertellen dan bijvoorbeeld wat over hun voeding en gezondheid. Leuk interactief gepresenteerd door de verzorgers. Bij de olifanten mocht je zelfs de olifanten poep aanraken, een afgebroken slagtand en een kies.

Er was genoeg te zien en Hailey heeft haar ogen uitgekeken. Favoriet waren de olifanten en de tijgers, maar ook alle kinderattracties zoals glijbanen en touwbruggen waren helemaal haar ding. Ze vond het eigenlijk allemaal fantastisch en heeft dan ook de hele dag gelopen, ok soms bij papa op zijn nek dan. Al hadden we een buggy meegenomen, hier was ze echt niet in gaan zitten want daar was ze veel ter druk voor met alles ontdekken. Daarnaast wilde ze iedere glijbaan af die ze tegen kwam en op het einde van de dag ook nog even in de draaimolen.

Tips en praktische informatie

•  Het park is deze zomer open van 09:00 uur tot 18:00 uur.
•  Er is een dierenpark Amersfoort app waar je onder andere mee kan zien wanneer je welke dierenverzorger kan ontmoeten en ook een plattegrond van het park.
•  Koop gelijk bij binnenkomst je uitrijdticket voor de auto zodat je niet bij het sluiten van het park in de rij staat.
•  Elke woensdag, zaterdag en zondag zijn er de ‘Koele knuffels’. Hier kun je bijvoorbeeld spinnen aaien of over je hand laten lopen.
•  Je hoeft je entreetickets niet uit te printen, deze kan je bij de ingang vanaf je telefoon laten scannen.
•  Nu met de Albert Heijn Bingo actie kun je naar Dierenpark Amersfoort met de 2e persoon gratis.
•  Met je ING rentepunten kan je ook vaak kaartjes kopen met korting.

Wij hebben een hele dag veel plezier gehad en kunnen dit park zeker aanraden. Houden jullie ook zo van de dierentuin? Trouwens, deze blog is niet gesponsord 😉

Liefs Nethanja

 

Een gedachte over “Een dagje dierentuin: Dierenpark Amersfoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s