Vakantie pret!

De zomervakantie is alweer voor de helft voorbij en Aiden vraagt af en toe al of hij weer naar school mag, maar met nog dik drie weken voor de boeg deel ik vandaag wat doe tips om ook die laatste weken van de vakantie tot een succes te maken. – Mandy

Wij kozen er dit jaar voor om niet weg te gaan maar lekker in Nederland te blijven en wat leuke dingen te ondernemen. Omdat dat al duur genoeg is deel ik vandaag met jullie 6 (budget) tips om samen met je kindje(s) leuke dagen te beleven.

1. HET OPENLUCHT THEATER

Een paar weekjes terug gingen wij met Aiden voor het eerst naar het openlucht theater in Amersfoort en genoten wij van “het grote piratenavontuur”. Met het mooie weer een ideale uitkomst! Je kunt je eigen eten en drinken mee brengen en de voorstelling duurt ongeveer een uur. Een echte aanrader! Deze openlucht theater shows vind je door heel Nederland en de kaarten kosten vaak tussen de €5 en €10.

180707BvSetten_WorldOfDinos30

2. WORLD OF DINOS

World of Dinos is de grootste dino expo van Europa. Je vindt er wel meer dan 60 levensechte, bewegende dino’s! Samen met speurtochten, een bioscoop, uitgravingen, berijdbare dinosaurussen en een kidszone is dit een ideale plek voor een dagje uit!

De expo is nog te bezoeken tot 2 september in de Jaarbeurs in Utrecht en de prijzen van de kaartjes liggen tussen de €12,50 en €17,50.

3. DE NATUURSPEELTUIN

Met mooi weer een echte aanrader! De naam zegt het al… de hele speeltuin is ingericht met natuurlijke elementen, zoals boomstammen, zandhopen, tunnels, waterpompen en struiken om je in te verstoppen. Kinderen kunnen er ravotten, klimmen, klauteren, onderzoeken, kliederen met zand en water en vooral lekker vies worden! Niks leukers als dat!

Tip; google op de woorden “natuurspeeltuin” en je eigen woonplaats. Je vindt de natuurspeeltuinen namelijk op heel veel plekken in Nederland en over het algemeen zijn ze gratis!

4. SPEELPARK OUD VALKVEEN

Een heel fijn park voor jong en oud waar je je de hele dag kan vermaken met de verschillende attracties, speeltuinen, trampolines, springkussens en het reuze ballenbad. In combinatie met een fijn strandje dat je aan het eind van het park vindt. Je beleeft hier een hele dag plezier voor €10,50 per persoon.

Een tijdje terug schreef ik al een uitgebreide blog over Speelpark Oud Valkeveen die je hier kunt lezen.

5. ZWEMMEN!

Met de hete dagen die we de afgelopen tijd hebben gehad wil je toch maar één ding… Afkoelen! In het Bosbad in Amersfoort kan dat heel goed. Het openluchtzwembad heeft één diep en twee ondiepe gedeeltes, er zijn glijbanen, speeleilanden en waterspuiters en de peuters hebben een eigen bad met spelelementen in Jungle thema. Ook is er een speeltuintje voor als je het zwemmen even zat bent.

Kaartjes voor het bosbad zijn €5 per persoon.

6. BUITENSPELEN

Natuurlijk is het niet nodig om elke dag met je kindje(s) op pad te gaan en kun je je ook thuis prima vermaken. Er zijn genoeg activiteiten die je buiten kunt doen. Aiden en ik maakten met stoepkrijt zelfportretten. Door te gaan liggen op de grond en met het stoepkrijt de lijnen langs je lichaam te tekenen kun je jezelf tekenen. Gegarandeerd succes en op het stoepkrijt na helemaal gratis!

Liefs Mandy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s