Vakantie doe tips voor thuis

Het is zomer en het is vakantie. En wat voor een zomer!! Nou geniet ik nog dubbel van mijn kindjes thuis. De oudste gaat namelijk na de vakantie voor het eerst naar school en ik geniet nu nog extra van de tijd die ik met haar heb. Maar heb jij al iets oudere kindjes? En ben je de lange dagen beu? Weet je niet meer hoe je ze bezig kunt houden? Hier geef ik je wat leuke doe tips om samen de laatste dagen van de vakantie door te komen.

Woezel & Pip Mens erger je niet

Een super leuk spel dat je kunt blijven spelen. Het oude mens erger je niet in een leuk modern jasje. Namelijk in de Woezel & Pip versie. Hoe leuk!! Sophia (bijna 4) vind het een geweldig spelletje. Ze snapt het al heel goed en het is leuk om écht samen een spelletje te doen. Te koop bij o.a. bol.com

7U8A6030.jpg

Stoepkrijten

Een ideale activiteit om nu te doen. Het weer is heerlijk. Het regent weinig dus de tekeningen blijven lekker lang staan. Stoepkrijt kost maar weinig en je kunt er eindeloos je fantasie in kwijt. Teken bijvoorbeeld een grote autobaan. Waar ze met auto’s overheen kunnen rijden. Teken een omtrek van jezelf of een echte hinkelbaan. Wie kent ze niet. Je gooit de steen en het vakje waar de steen op komt sla je over met hinkelen. Plezier gegarandeerd. Stoepkrijt vind je bij bijvoorbeeld Zeeman of HEMA.

Samen picknicken

Dit doen we wel eens. We halen er in de winkel soms speciaal iets lekkers voor. We maken het klaar en gaan picknicken. Soms echt buiten, op een grasveldje. Maar soms gaan we ook picknicken thuis in de woonkamer op een kleedje. Voor de kindjes net zo gezellig. En eten moeten ze toch. 😉

Kiddicolour XL kleurplaat

Kleuren, kleuren, kleuren. Hier in huis vinden allebei de kindjes het leuk om te doen. Ze zullen het van geen vreemde hebben want als ik mijn ouders moet geloven kon ik als kind echt uren aan één stuk kleuren. Nou dat uren aan één stuk lukt hier niet maar met deze XL kleurplaat van Kiddicolour komen we toch aardig in de buurt! Kleurplaten verkrijgbaar via kiddicolour.com.

7P1A4117.jpg

Een tent bouwen

Stiekem vond ik dit als kind ook al erg leuk. Dus nu bouw ik samen met mijn kindjes een gave tent. Gewoon van plaids en dekens. Over de stoelen heen en je hebt al een hut. Snel gemaakt en snel weer opgeruimd. En nog leuker, de kindjes kunnen zich hier echt lang mee vermaken.

Hopelijk heb je weer wat leuke tips opgedaan en kom je de zomervakantie nog door! Ik geniet nog even lekker van mijn meisje voordat ze uitvliegt.

Liefs Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s