Avonturen boerderij Molenwaard

Afgelopen weekend genoten wij van een middagje samen weg met ons gezin. Het werd een bezoekje aan de avonturen boerderij Molenwaard. En natuurlijk schrijf ik er voor jullie een blogje over voor de rubriek ‘erop uit’. Benieuwd hoe het was? Je leest het hier.

Het park

Ik had er best al wel leuke verhalen over gehoord. Tijd om maar eens zelf een kijkje te gaan nemen dus. De kindjes zijn dol op kinderboerderijen en vinden Fien en Teun ook erg leuk. Een prima combinatie dacht ik dus.

Avonturen boerderij Molenwaard is pas dit jaar geopend. Nog heel erg nieuw dus! Het is een park van Van Hoorne Entertainment. En met de bekende figuren zoals Fien en Teun die er rond lopen is het voor jonge kinderen heel erg herkenbaar.

Op het park vind je vele verschillende dieren. Onder andere: kippen, varkens, geitjes, schapen, pony’s en konijnen. Sommige lopen los. En sommige hebben een prachtig verblijf waar je bij mag. Ook zijn er verschillende shows die gehouden worden op het park en krijgen de kinderen bij binnenkomst een boekje (geselecteerd op leeftijd) met leuke opdrachten waarmee ze een echt boerderij diploma kunnen verdienen. Wij hebben hem gedaan met Sophia en vonden hem echt allemaal heel leuk om te doen. En Sophia was natuurlijk super trots op haar diploma.

Tip van flip

Je kunt er hele leuke picknick manden huren/kopen. De manden kosten €8,95 p.p. en zijn volledig voorzien. Van een vrolijke plaid tot Fien & Teun service. Boeren boterhammen tot biologische sapjes. Je moet alleen wel even de manden reserveren. Doe dat even gelijk als je aan komt en dan staat hij rond lunch tijd voor je klaar!

7U8A6762.jpg

Thema maanden

Elke maand hebben ze in het park een ander thema/avontuur. In Augustus is dit met Peppa Pig. Meerdere keren per dag is er een show van Peppa. We hebben hem natuurlijk bekeken en de kindjes vonden de show heel erg leuk! In September is het thema:  boter, kaas & eieren. En in Oktober: Paddenstoelen en Pompoenen. Ben best wel benieuwd hoe ze deze thema’s tot uiting gaan brengen.

Praktische informatie

Een leuk educatief uitje voor families met kinderen van 2 tot 8 jaar. Kaartjes kosten in het hoogseizoen €12,50 en laagseizoen €7,50. Kinderen tot 2 zijn gratis. Parkeer munten kosten €3. Meer informatie over de openingstijden, het park of adres vind je op de website.

Ben jij er al eens geweest? En wat vonden jullie ervan?

Liefs Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s