Back to school

De zomervakantie is weer voorbij en het “normale” leven is weer begonnen. Hoewel ik zelf maar anderhalve week vrij ben geweest in deze periode is het toch weer even wennen dat Aiden weer naar school is. Hoe die eerste drukke weken zijn verlopen vertel ik nu… – Mandy

GROEP 2

Het is een beetje cliché maar wat is dat eerste schooljaar belachelijk snel gegaan! De eerste dag dat ik Aiden bracht in groep 1 was hij in tranen, maar nu gaat hij met zoveel plezier! Halverwege de vakantie vroeg hij al wanneer hij weer naar school mocht omdat hij alles zo miste.

Sinds 2 weken is hij gestart in groep 2. Gelukkig met veel dezelfde kindjes van vorig jaar en een hele kleine klas. Ik merk aan Aiden dat hij zich nu nog meer op zijn gemak voelt. Na school vertelt hij veel meer van wat er is gebeurd die dag en hij heeft elke dag weer veel zin om te gaan. Maar hij is aan het eind van de dag ook doodmoe en moet echt weer even in het ritme komen. Dit jaar heeft hij ook een andere juf. Hoewel wij heel blij waren met de juffen van vorig jaar zijn wij eigenlijk net zo blij met deze. Ze is ontzettend creatief, altijd vrolijk en ze ziet de kinderen écht. Aiden is nu al dol op haar!

JARIG!

In de tweede week van school was Aiden jarig. Super leuk maar ook heel spannend. Voor het eerst trakteren op school, de klassen rond… Meneer had zelf al helemaal bedacht hoe hij het wilde. Hij wilde graag alle kindjes een cadeautje mee naar huis geven, maar ook trakteren op iets lekkers in de klas.

De cadeautjes maakte we met de leuke gepersonaliseerde stickers van http://www.leukvooreenfeest.nl en samen gingen we op zoek naar een leuke traktatie. Aiden koos de donut rups, dus mama (en oma) mochten aan de slag. Toen we op school kwamen stond zijn eenhoorn muts al klaar en kon zijn dag helemaal niet meer stuk. Wat was hij trots!

HET LEED DAT EEN KINDERFEESTJE HEET

Zoals veel van jullie wel weten ben ik dol op kinderen en werk ik al 13 jaar in de kinderopvang, maar een kinderfeestje organiseren is toch wel even andere koek. Gelukkig hoeft het maar een keer per jaar. 😉

Aiden mocht 5 vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen en wilde graag gaan bowlen. Mooi dachten wij, dan zijn we lekker de deur uit. Niet dat dat veel uitmaakt want je moet nog steeds 6 óver enthousiaste, drukke kids bij elkaar houden.

Eenmaal bij de bowlingbaan aangekomen zongen we liedjes, aten we taart en en mocht iedereen zijn of haar cadeuatje geven, Aiden genoot vollop! Daarna was het tijd om te gaan bowlen… en vergis je niet, want die kids van 4 en 5 jaar zijn me toch een partij fanatiek! Een uur lang dikke pret en als afsluiter patatjes eten bij ons thuis.

Toen iedereen was opgehaald storte Aiden (en papa en mama) helemaal in dus we doken allemaal lekker op tijd ons bedje in. De volgende ochtend werd Aiden wakker met de woorden: “wat was het een leuke dag gister hé mam?” Volgens mij was het dus een geslaagde verjaardag!

Liefs Mandy

40684207_1871378862911504_3124413232656154624_n (1)[8996]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s