de 20 weken blog

Je leest het goed. Al 20 weken zwanger. Dat betekend op de helft!! Of in de twee voorgaande edities: al óver de helft. Daarom vandaag een update. Hoe het nu gaat en hoever we zijn met alles. En ik beantwoord een aantal van de vragen die ik kreeg via Instagram.

Ik ga beginnen met het beantwoorden van al die lieve vragen. Daarmee leg ik al deels uit namelijk hoe het gaat. Bedankt trouwens voor de interesse en het toesturen van jullie vragen! Zoals jullie gewend zijn van mij ga ik alles eerlijk beantwoorden!

7U8A8992.jpg

Groeit je buik nu sneller als bij nr 1?

Gek genoeg groeide mijn buik bij de eerste zwangerschap denk ik echt het snelst. En bij de tweede het langzaamst. Ik heb dus qua buikgroei wel echt drie verschillende zwangerschappen.

Wisten jullie altijd al dat jullie een derde kindje zouden willen?

Ja ik wel. Melvin wilde eigenlijk altijd maar één kindje. Totdat we dus één kindje hadden. Toen was hij om en wilde net als ik een groot gezin. Hoe groot weten we beiden niet. We sluiten beide een vierde kindje niet uit. Maar hebben wel besloten nu na de derde het gewoon aan te kijken. Bij de tweede zwangerschap wist ik zeker dat we nog voor een derde zouden gaan. Nu weet ik dat niet zeker voor een vierde. De tijd zal het leren.

Geniet je nu nog meer dan bij de vorige zwangerschappen?

Nou niet persé, ik vind deze zwangerschap vooral heel erg snel gaan. Dus vergeet te genieten eigenlijk. Ik knipperde met mijn ogen en ik ben al op de helft. Zo voelt het écht! Vooral omdat ik veel werk, druk ben met de kindjes en vele andere dingen. Zo ineens bekruipt me dan ineens het gevoel van wacht, we zitten al over de helft!! Gelukkig heb ik het over 1,5 maand echt rustiger qua werk en zal ik dan mijn geniet momentjes gaan inhalen!

Kom je überhaupt toe aan extra rustmomentjes?

Nee, maar ook echt totaal niet. Sophia gaat nu naar school en het is toch vaak op en neer rennen tussen school en thuis. Dan nog Thiago die gewoon thuis is en het vele werk dat ik nu nog heb liggen. Al moet ik wel zeggen dat mijn lichaam de lange werkdagen van 15 uur steeds minder leuk gaat vinden en me de dagen nadat ik bruiloften heb wel terug gaat fluiten. Dan kan ik gerust in slaap vallen aan de tafel achter de laptop.

Hoe reageerden de andere kids op de zwangerschap?

Thiago is eigenlijk nog te klein om het echt te begrijpen. Sophia daarin tegen is echt de allerliefste en trotste zus die ik ken. Ze vind het fantastisch dat er nog een baby bij komt. Is nu al erg zorgzaam voor de baby en als ze op school een tekening maakt van ons gezin staat de baby er al bij! Dat ze liever een zusje wilde is ze volgens mij ook al vergeten want ze praat vol liefde over haar aankomend broertje.

En daar kan ik natuurlijk alleen maar mega trots op zijn!

Vind je het spannender dan bij je vorige zwangerschappen?

Ja, ik denk het wel. Toch ook omdat ik al twee gezonde kinderen heb mogen krijgen. Waarom zou ons dat een derde keer gegund zijn vraag ik me dan af. En na de miskraam begin dit jaar vind ik het sowieso allemaal wat spannender.

7U8A6998-3.jpg

Kraamzorg. Zoals jullie dus al kunnen lezen vind ik deze zwangerschap vooral heel erg snel gaan. De verloskundige vroeg al bij twee afspraken aan me of ik de kraamzorg geregeld had. (vaak adviseren ze voor 16 weken dit geregeld te hebben) Maak je niet druk dacht ik, nog tijd zat. ‘Nee, nog niet geregrd maar dat ga ik deze week echt doen!’ Om dat vervolgens 4 weken later wéér te zeggen. Toen ik dus vorige week weer op controle mocht durfde ik niet weer te zeggen dat ik dat die week wel ging regelen. En besloot het gewoon gelijk te regelen. Het koste me de moeite van één mailtje. Dus… Check..

Dan de naam. Daar zijn we nog lang niet uit. En ja, dat bezorgd me soms stress.. Gaan we dé naam ooit vinden? Vast wel maar voor nu zijn we nog zoekende.

De babykamer. De slaapkamers bij ons zijn op. Nou is dat geen ramp. Uiteindelijk willen we toch verhuizen en er zijn genoeg oplossingen. Sophia en Thiago samen op één kamer bijvoorbeeld. Of toch onze kast vervangen door een kleinere kast. (Want eigenlijk kan de helft wat erin ligt best wel weg) En dan hebben we dus eigenlijk een grote ruimte op onze slaapkamer vrij waar we voor de eerste maanden een baby hoekje kunnen creëren. Dan bedacht ik dus terwijl ik in bed lag en naar rechts keek. Drie dagen geleden. En nu is het bijna helemaal af. Ik geef de hormonen maar de schuld. En ben man-lief eeuwig dankbaar voor zijn geduld, meehelpen en niet tegenstribbelen van mijn hormonen. Slaapplek gecreëerd… Check.. Het resultaat deel ik nog in een volgend blogje. Nog even geduld dus!

De 20 weken echo. Ook die hadden we deze week. Er werd nogmaals bevestigd dat het echt weer een jongentje was. En verder is mini helemaal goed gekeurd. Wat een opluchting toch weer hoor. Op naar de tweede helft van mijn zwangerschap. Uitzoeken waar ik wil gaan bevallen en nog wat laatste dingen shoppen! Heel vervelend ook.

Geboortefotograaf. Nu ik zelf al een aantal geboortes heb mogen vastleggen wist ik zeker dat ik mijn eigen derde bevalling ook mooi vastgelegd wilde hebben. Maar juist doordat ik zelf fotograaf ben kijk ik met andere ogen en ben ik erg kritisch in wie ik kies. Maar na een flinke zoektocht heb ik haar gevonden! Lieve Marissa van Marissa Fotografie zal de geboorte van ons wondertje gaan vastleggen. Weer een stapje dichtbij bij het einde van die to-do-list. Check.

Heb je nog een vraag of ben je ergens benieuwd naar? Stuur me gerust een berichtje via Instagram.

Liefs Sanne

2 gedachtes over “de 20 weken blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s