Onze top 3 favoriete kinderboeken

Hoewel ik dit lijstje ieder jaar zou kunnen plaatsen, zou ik denk ik ieder jaar weer een verschillend lijstje hebben. We ontdekken steeds zulke leuke nieuwe boeken. En vandaag deel ik, in het kader van de kinderboeken week onze top 3 favoriete kinderboeken met jullie!

Wat zit er in je buik, mama?

Dit is een boek van Sam Lloyd en is toch wel favoriet nu. Mede doordat er natuurlijk een baby in mijn buik zit en we dit zo op een speelse manier aan de kinderen kunnen overbrengen. Het is een boek waarbij de kindjes zelf flapjes omhoog kunnen doen en de laatste pagina is helemaal feest!

Een verhaaltje dat lekker leest, geen hele lappen tekst en je bent echt samen het boek aan het lezen doordat de kindjes mee kunnen helpen met de flapjes omhoog doen. Aanrader dus!

Je shopt het boek o.a. HIER.

7U8A2659

Woezel & Pip – Geheimen van de Tovertuin

Dit is een lees- kijk- en ontdek boek. Voor Thiago is het net te moeilijk maar Sophia vind hem heel leuk. Samen ontdek je van alles onder water, in de sneeuw en in de tovertuin. Een leuk boek waarbij je samen op zoek gaat naar dingen en echt leuke weetjes leert.

Geen standaard voorleesverhaaltje, maar een heel leuk boek om samen te ontdekken. Hier echt favoriet bij Sophia op het moment.

Je shopt het boek o.a. HIER.

Slapen is stom

Een boekje van Esther Gallo. Eigenaresse van Huusje. En stiekem ben ik best wel een beetje trots op Esther. Want hoe gaaf is het als je gewoon je eigen boekje op de markt brengt. En nog een heel leuk boekje ook! Met mooie illustraties van Studio Lots.

Een verhaal over eekhoorn die niet wil slapen. En dan langs gaat bij zwaan en wasbeertje. En voor je kindje best herkenbaar. Want vooral Sophia wil ook echt soms niet slapen.

Je koopt het boekje Slapen is stom! HIER.

Kinderboekenweek 

De Kinderboekenweek is dit jaar van 3 t/m 14 Oktober. Met als thema vriendschap: Kom erbij! De Zilveren Griffel is de prijs voor de best geschreven Nederlandstalige én vertaalde kinderboeken van het vorige jaar. Jaarlijks kunnen in vijf categorieën twee boeken bekroond worden: tot 6 jaar, 6 jaar en ouder, 9 jaar en ouder, informatief en poëzie. De Gouden Griffel is gewonnen door Annet Schaap voor haar prozadebuut Lampje (Querido). Dat werd op dinsdag 2 oktober bekendgemaakt tijdens het Kinderboekenbal.

De kinderboeken die dit jaar bekroond zijn met een zilveren griffel tot 6 jaar zijn:

kbwHet lammetje dat een varken is
Pim Lammers
Illustrator: Milja Praagman
In de wei grazen de schapen in hun mooie, witte trui. In de poel liggen de varkens. Ze rollen door de modder. Dan zit er opeens een lammetje in de modder. ‘Ik ben een varkentje,’ zegt het lam. Dat is toch gek? Of niet?

 

Handje?
Tjibbe Veldkamp
Illustrator: Wouter Tulp
In de dierentuin wil Anne naar de apen, maar haar vader wil naar huis. Ze pakt de hand van steeds een andere vader… tot ze bij de apen is.

 

Wat zijn jullie lievelings boeken op dit moment?

Liefs Sanne

Een gedachte over “Onze top 3 favoriete kinderboeken

 1. Mariska zegt:

  De gorgels!!! Super cool om voor te lezen en uiteindelijk zelf te lezen. Wachten nu op het volgende deel dat binnenkort uitkomt.

  De gruffalo is ook favoriet.

  Kapitein onderbroek.

  Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept.

  De verhalen van de Disney prinsessen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s