Hoe overleef ik op vakantie een stranddag met baby en peuter

Wij zijn heerlijk een hele maand op vakantie op het zonnige Curaçao en hier is het in deze periode behoorlijk warm op het eiland. Veel de verkoeling opzoeken op het strand met water en wind is dus de tip. Wat is voor ons onmisbaar voor een onbezorgde stranddag met peuter en baby? Dat lees je in deze blog. – Nethanja

Zwemkleding

Natuurlijk hebben we voor beide kids badkleding als een zwembroek en badpak. Voor Colin is dat nog prima, want hij ligt eigenlijk alleen maar in de schaduw en af en toe even afkoelen in de zee. Alleen voor Hailey vinden we het belangrijk dat ze extra bescherming krijgt. Zij speelt de hele tijd in en om het water in de zon. Daarom draagt ze ook een UV-pakje waar haar bovenlijf goed mee wordt beschermd. Haar benen liggen meer onderwater dan erboven, maar haar lijfje zit wel erg veel in de zon. Daarnaast is het makkelijker om zo nu en dan even de benen weer in te smeren, dan dat je haar hele lichaam steeds weer moet doen. Dit heerlijke pakje van ‘beach and bandits’ is dan ook onmisbaar op deze vakantie.

Speelgoed

Voor het spelen op het strand hebben we nog wat extra leuks meegenomen. We hebben een emmer gekocht van ‘Scrunch bucket’ die je helemaal kan oprollen. Heel handig om mee te nemen en past daarom prima in de koffer. Ze zijn er in verschillende kleurtjes en het ziet er ook nog eens erg leuk uit! Ook hebben we van ‘Oli and Carol’ een handig speeltje, in de vorm van een papieren bootje, gekocht waar ook Colin mee kan spelen. Het is prima om in te bijten en er zitten geen gaatjes in, waardoor er geen water in kan komen, dus uit hygiënisch oogpunt ook helemaal top.

Naast de bandjes voor om haar armen hebben we ook een zwemring voor haar gekocht. Deze zwemring is erg handig omdat hij aan de achterkant open is. Ze kan hem pakken, om haar middel doen en gaan met die banaan, uhh flamingo. Hailey vindt het geweldig.

Baby tentje

Zodat Colin het ook lekker en comfortabel heeft, hebben we een speciaal babytentje gekocht. We hadden wel verwacht dat het handig zou zijn, maar het is nog veel beter dan dat. We kunnen niet meer zonder en kunnen dit iedereen aanraden. Hij ligt extra beschut en het bied ook nog eens extra UV bescherming. Daarnaast is Colin flink aan het rollen, maar door de opstaande rand kan hij er niet uit rollen. Er 2 leuke speeltjes in waar hij naar kan kijken en die hij ook nu kan pakken. Verder zit er nog een handig muggengaasje aan. Een alleskunner dus. Het tentje is van ‘Babymoov’ en is er in 2 verschillende maten. Wij hebben de kleinste en is voor Colin met zijn 69 cm lengte nog helemaal prima.

Natte zwemspullen

Om alle wat kleinere natte spullen mee te nemen zonder dat alles eromheen ook nat wordt hebben we een heel fijn tasje. Hier gaan de zwemkleding van Hailey en Colin in, de zonnebrand en de zwembandjes in. Deze heb ik bij ‘Mint en Mini’ gekocht.

IMG_6389[9308]

Ik heb alleen de zonnebrand van ons favoriete merk La Roche Posay nog niet genoemd, maar dat is uiteraard nummer 1 dat mee gaat. Je hebt maar 1 huid en daar moet je nog heel veel jaren mee doen. Dus smeren smeren smeren!! Heb je nog vragen over de handige spulletjes, stuur mij gerust een berichtje! Wij genieten nog even door op het strand:)

Liefs Nethanja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s