Hoera, de kinderbijslag gaat omhoog in 2019!

Vandaag viel mijn oog op een leuk bericht. En dat is wel een blogje waardig. Iedereen met kinderen onder de 18 jaar zal dit leuk vinden om te lezen. In 2019 gaat namelijk de kinderbijslag omhoog. Je leest het goed! OMHOOG!

Wat houd dit in?

Iedere drie maanden wordt de kinderbijslag weer gestort. Ik zelf vergeet dit vaak en dus is dit voor mij iedere keer een soort ‘cadeautje’. Begin Januari krijgen we weer kinderbijslag en dan krijg je het laatste kwartaal van 2018 uitbetaald. Je zult nu dus nog één keer het oude bedrag gestort krijgen. Maar vanaf April zul je een hoger bedrag krijgen!

Hoeveel ga je er op vooruit?

 • Voor kinderen van 0 t/m 5 jaar krijg je nu nog €202,23. Maar in 2019 zal dit € 217 worden!
 • Voor kinderen van 6 t/m 11 jaar krijg je nu nog € 245,57. Maar in 2019 zal dit € 264 worden!
 • Voor kinderen van 12 t/m 17 jaar krijg je nu nog € 288,90. Maar in 2019 zal dit €311 worden!

Dat betekend dus als je twee kinderen hebt die naar de basisschool gaan en een leeftijd hebben van 5 t/m 11 jaar je bijna €150 extra gaat krijgen. Toch mooi meegenomen!

Wat doen wij met de kinderbijslag?

Zoals ik al eerder schreef vergeet ik eigenlijk vaak dat we het krijgen en is het steeds een soort extraatje. We zetten het dus niet speciaal apart voor de kindjes of kopen perse daar hun kleertjes van. Eigenlijk koop ik gewoon nieuwe kleertjes als ze het nodig hebben.

En dat is fijn besef ik me. Want er zullen genoeg gezinnen zijn die ieder kwartaal aftellen naar de kinderbijslag. En ik vind het ook alleen maar super fijn dat het er is!

7U8A7143.jpg

Wat doen jullie met de kinderbijslag? Zet je het echt speciaal apart? Laat het met weten onder dit blogje.

Liefs Sanne

5 gedachtes over “Hoera, de kinderbijslag gaat omhoog in 2019!

 1. Judith zegt:

  Wij zetten de kinderbijslag apart voor zijn studie. Zolang we het niet nodig hebben blijven we dit ook doen!
  En als we het we nodig hebben, gaan we het voor die dingen gebruiken.

  Like

 2. Cindy zegt:

  Ook bij ons gaat het op de hoop, ik koop idd het hele jaar door kleding voor ons kind. Wel haal ik bijvoorbeeld 2x per jaar nieuwe schoenen bij de magazijnuitverkoop van BunniesJR en Braqeez, zijn nieuwe schoenen tegen hele leuke prijzen. Niet dat we het niet breed hebben, maar als het al bijna 50 euro per paar scheelt dan vind ik dat de moeite waard.

  Like

 3. Lien.and.co zegt:

  Bij ons gaat het gewoon op de hoop haha. Wij sparen maandelijks voor de kinderen en hebben een kleingeld spaarpot die we rond kerst naar de bank brengen en dan op de spaarrekeningen van de kinderen zetten! De bijslag is dus gewoon voor wat extra lucht in de desbetreffende maand 🙂

  Like

 4. Tamara zegt:

  Hoi

  Wij geven dat wel uit aan de kinderkleding maar soms en misschien vinden sommige dat stom maar ik koop er ook wel eens kleren van voor mij en mijn man. Maar dat moet iedereen voor zich weten denk ik.

  Like

 5. Shanty zegt:

  Oeee leuk om te weten!! 😃 Wij sparen een gedeelte en zien dat ook als extra spaargeld omdat we ook maandelijkssparen. En ook wij kopen kleding wanneer nodig maar ik gebruik het wel om extra schoenen of extra merkkleding te kopen. Want dure merkkleding koop ik niet iedere maand.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s