Update Colin – 6 maanden oud

En toen was ons kereltje al een half jaar oud. Serieus 3 keer knipperen en hij is groot. Hij groeit als een malle en ook zijn voorkeuren worden steeds duidelijker. Wat een heerlijk kind is hij toch! Lees je mee over hoe hij ons leven zo mooi maakt? – Nethanja

Ontwikkeling en karakter

Wow, Colin rolt gewoon de hele kamer door. Hij rolt van buik naar rug en andersom en ook maakt links of recht hem niet uit. Rustig op het speelkleed liggen is er dus niet meer bij dat begrijp je wel. Met andere woorden die jongen kan je niet meer een seconde uit het oog laten als hij op de bank of bij zijn zus op bed ligt. Kruipen maakt hij nog geen aanstalten toe dus daar hebben we misschien nog even rust mee. Wel gaat hij steeds vaker staan, nooit lang natuurlijk want daar heeft hij de kracht zeker niet voor maar stop nu maar hoor zo gaat het snel genoeg voor deze mama.

Colin heeft op dit moment wat moeite met zelf in slaap komen. Ik wieg hem daarom heel even, max 5 minuten, in slaap en dan kan ik hem rustig weg leggen. De ene keer slaapt hij dan 1.5 uur en de andere keer maar een half uurtje. Waar het aan ligt weet ik niet, maar echt makkelijk in slaap vallen doet hij niet. Ach dat komt vast ook wel. Nu geniet ik er gewoon van dat hij het zo lekker vindt in mijn armen.

Eten en groeien

Hij krijgt nog zeker 4 flessen van 230 ml voeding op een dag. Soms zelf iets meer, maar met zo’n lengte vind ik dat ook helemaal niet raar. Hij heeft gewoon al meer nodig lijkt wel. Hij is nu namelijk net zo lang en zwaar als Hailey met 9 maanden en zij was al bovengemiddeld voor een meisje. Colin zit dan ook behoorlijk hoog in de groeicurve, ruim bovengemiddeld. Dik is hij absoluut niet. Hailey had echt spekpolsjes en van die heerlijke dikke beentjes. Oh daar kon ik echt niet vanaf blijven. Colin is gewoon echt groot. Mijn teddybeer!

Verder zijn we aan het experimenteren wat voor hem de manier is voor zijn start van bijvoeding. Het is nu natuurlijk echt nog smaken leren kennen en waarderen. We denken dat we zijn manier hebben gevonden en hebben een start gemaakt met de Rapley methode. Deze methode houdt eigenlijk gewoon in dat je kindje uit het vuistje eet. Dus niet gepureerd, maar in stukken die je kindje goed kan vasthouden en zelf in zijn mond kan stoppen. Colin hebben we nu komkommer aangeboden en hij vond het heerlijk. Hij pakte het gelijk vast en begon heerlijk te sabbelen. Volgens mij vond hij het ook wel geslaagd voor een eerste keer.

20181115_093328[9890]

Feitjes

Leeftijd in maanden: 6 maanden
Huidig gewicht: 8.8 kilo
Huidige lengte: 72 cm
Haarkleur: Blond met gouden/rossige gloed
Oogkleur: Blauw. Zeer opvallende ogen.
Kledingmaat: 74
Eten: Iedere 4 uur en tussendoor fruitje en ’s avonds iets van groente.
Spelen: Bijna de hele dag want slapen is voor watjes haha
Slapen: Vrij weinig overdag, 2 slaapjes van ongeveer 1.5 uur. ‘S avonds van 8 tot 6 uur ‘s ochtends
Ontwikkeling: Omrollen als een malle hihi
Communicatie: Lachen en af en toe lekker mopperen. Oja en pffrrtt met zijn lippen de hele dag door
Favoriete bezigheid: Zwemmen en zijn zus die gek met hem doet (schateren doet hij dan)

Liefs Nethanja

 

Een gedachte over “Update Colin – 6 maanden oud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s