AIDENS FAVOURITES: SPELLETJES

Het mooie weer is nu echt voorbij en de koudere dagen komen eraan. Dat betekent ook dat er niet meer altijd kan worden buiten gespeeld. Hoewel Aiden erg graag televisie kijkt of de Ipad pakt, probeer ik hem toch ook uit te dagen andere dingen te doen. Zo spelen we de laatste tijd veel spelletjes. Super gezellig én leerzaam! – Mandy

IMG_4907

Een aantal maanden terug schreef ik al een Aidens favourites blogje over boekjes, maar vandaag zet ik onze favoriete spelletjes hier op een rij.

Met Sinterklaas en Kerst in het vooruitzicht is iedereen weer op zoek naar leuke cadeaus voor de kinderen en met de volgende spellen heb je gegarandeerd succes!

BOOMGAARD

Dit spel is ab-so-luut favoriet hier! Het mooie van dit spel is namelijk dat je niet kan verliezen.
De bedoeling van dit spel is om met spelers de verschillende soorten vruchten uit de boomgaard te plukken voordat de hongerige raaf toeslaat. Gegarandeerd pret, want als je de dobbelsteen verkeerd gooit wint de raaf misschien wel.
Dit spel bevordert de fijne motoriek, het herkennen en benoemen van kleuren en symbolen en de ontwikkeling en beleving van het wij-gevoel. De spelregels zijn gemakkelijk te begrijpen.
Merk: HABA – Leeftijd: vanaf 3 jaar – Spelers: 1 tot 8 spelers – Speelduur: 10 tot 15 minuten

MIJN EERSTE DOOLHOF

Een tijdje terug kregen we dit spel cadeau en hoewel het soms nog een beetje lastig is speelt Aiden het erg graag. Het doolhof is betoverd en de gangen die je bij de verborgen schatten moeten brengen veranderen steeds. Wie de meeste schatten verzameld wint het spel.
Dit spel bevordert het strategisch inzicht. De moeilijkheidsgraad is aan te passen door verschillende spelregels toe te passen.
Merk: Ravensburger – Leeftijd: vanaf 5 jaar – Spelers: 2-4 spelers – Speelduur: 15 minuten

RAPIDO

Rapido is een soort memory spel! Onthoud de verschillende soorten fruit die op de kaart staan en ontdek welk stuk fruit er mist als je de kaart omdraait. Als je het weet pak je zo snel mogelijk het stuk fruit van de tafel. Wie als eerste tien speelkaarten heeft verzameld is de winnaar! Wij hebben altijd veel lol bij dit spel omdat je zo snel mogelijk moet zijn om te kunnen winnen.
Dit spel is educatief en bevordert de interactie en reactie snelheid. De spelregels zijn makkelijk te begrijpen.
Merk: University Games – Leeftijd: vanaf 5 jaar – Spelers: 2-4 spelers – Speelduur: 15 minuten

TRIOMINOS JUNIOR

Dit spelletje vond ik een paar weken terug voor een tientje bij Kruidvat. Aiden vindt het fantastisch en speelt dit spel heel graag! De bedoeling is om combinaties van kleuren en cijfers te maken en zo snel mogelijk al je kaartjes op tafel te hebben.
Dit spel helpt je kind(jes) bij het leren herkennen van kleuren en cijfers.
De regels zijn gemakkelijk te begrijpen en er zijn verschillende spelniveaus waardoor je de moeilijkheidsgraad aan kan passen.
Merk: Goliath – Leeftijd: vanaf 5 jaar – Spelers: 2-4 spelers – Speelduur: 15 tot 20 minuten

IMG_4874

HALLI GALLI JUNIOR

Ook weer een spel waarbij er veel gelachen wordt. Iedere speler krijgt een gedekte stapel kaarten. Op elke kaart staat een vrolijke of een verdrietige clown. Om beurten draait iedere speler een kaart om en legt deze op tafel. Als van een bepaalde clown 2 dezelfde lachende gezichten op tafel liggen moet je proberen zo snel mogelijk op de bel te drukken.
Maar druk niet op de bel als er een verdrietige clown ligt! Druk je op het goede moment dat win je de stapel kaarten. Wie er als laatste over blijft, wint!
Een gemakkelijk te begrijpen educatief spelletje waarmee de reactie snelheid en interactie wordt bevordert.
Merk: 999 games – Leeftijd: vanaf 4 jaar – Spelers: 2-4 spelers – Speelduur: 15 minuten

Spelen jullie ook veel spelletjes met jullie kind(eren)? En heb je nog andere leuke tips?
Deel ze dan hier onder de blog of onder mijn post op Instagram.

Liefs Mandy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s