Zwangerschap update week 30

Je leest het goed. 30 weken zwanger alweer. Nog steeds vliegen de weken voorbij. En waar ik bij mijn vorige zwangerschappen regelmatig een leuke update blog schreef, schiet ook dat erbij in tijdens deze zwangerschap. Dus voordat ik helemaal niet meer zwanger ben is hier: de zwangerschaps update week 30 met al zijn eigenwijze streken!

De naam

Laat ik daar maar mee beginnen. Want wie ons avontuur een beetje heeft gevolgd, weet dat de naam zoeken nogal een dingetje was. Ik kan jullie mededelen dat we er nog steeds niet uit zijn! HA! Wel hebben we inmiddels twee kanshebbers. Twee namen die we beide mooi vinden en het allebei kunnen worden. Misschien beslissen we wel na de geboorte. Of misschien weten we het over een aantal weken ineens.

Geboorte kaartjes

Deze week heb ik twee proefdrukken gemaakt bij HipDesign. Deze webshop gaat onze geboortekaartjes op maat maken. Samen met de dames achter deze shop. Want ze denken helemaal mee en ik ben dan ook heel benieuwd naar de proefdrukken. Ik heb er twee gemaakt die ik beide heel mooi vind. Manlief mag dan uiteindelijk kiezen welke het wordt.

7U8A8412

Heel erg eigenwijs kindje

En met heel erg eigenwijs bedoel ik ook eigenwijs. Zo ligt meneer weer in stuit. Maar dat kan nog makkelijk veranderen. Hij zwemt alle kanten op daarbinnen en ligt de ene controle/echo goed en de volgende weer in stuit.

Dan het verhaal van de baby die niet op de 3/4D echo wilde. En van de ouders die er tot 3 keer toe toch een poging tot waagde. Resultaat: we hebben een foto van zijn haartjes en bovenkant hoofd. Oh, en we weten dat zijn zaakje goed aanwezig is en hij lange benen heeft.

Rhesus baby. Omdat mijn bloedgroep Rhesus-negatief is wordt bij iedere zwangerschap getest of de baby net als ik ook negatief is of niet. De kans dat de baby ook negatief heeft is ongeveer 15%. Heeft de baby een positieve bloedgroep dan gaat mijn lichaam antistoffen maken tegen het bloed van de baby. Om dit te voorkomen krijg ik dan twee extra spuiten in mijn been/bil om dit tegen te gaan.

Ik Houd Niet Van Spuiten.

Sophia en Thiago werkte prima mee. En hoewel ik wist dan de kans groter was dat ze een positieve bloedgroep hadden en ik dus de twee prikken moest hebben, hebben ze toch beide ook een negatieve bloedgroep en hoefde ik bij hun de prikken niet.

Deze derde baby daar in tegen heeft gewoon een positieve bloedgroep en dus kreeg ik afgelopen week een heerlijk spuit zo mijn been in geworpen. Oh en na de bevalling krijg ik de tweede. Bedankt kleintje.

Ook deze update mochten jullie weer via Instagram vragen insturen. Ik heb er weer ontzettend veel gehad! Bedankt daarvoor. Een aantal heb ik al beantwoord met de stukjes hierboven. Een aantal andere lees je hier:

Nog steeds vragen jullie je af hoe ik mijn rust pak. En hoe ik mijn werk combineer met de kindjes. Meerdere malen kreeg ik deze vraag.

Ik vraag het mezelf ook nog steeds af. De nachten worden nu wat pittiger omdat ik echt niet meer op mijn buik kan liggen en een buikslaper ben. Zowel Sophia als Thiago worden nogal eens wakker. En ik lig nu echt even wakker voordat ik weer in slaap val. Wat er voor zorgt dat mijn nachten kort zijn.

In de ochtend ben ik productief merk ik. Als Sophia op school zit en Thiago speelt of op de peuterspeelzaal zit kan ik echt even doorwerken. In de middag als Thiago naar bed gaat en Sophia weer op school zit probeer ik mijn rust te pakken en ga even liggen. Dat kan dus met een beetje geluk 4 keer in de week. Verder werk ik iedere avond als de kindjes op bed liggen.

Stiekem doe ik ook gewoon heel veel tegelijk. ik ben druk met alles tegelijk en dat past ook bij mij. Een blog, mijn social media bijhouden, mijn baan als zelfstandig fotograaf waar veel bij komt kijken (van nabewerken tot administratie. En van marketing tot klanten contact),  het huishouden en de zorg voor de kindjes. Hoe ik het allemaal bijhoud? Ik geef mezelf deadlines, een paar koppen koffie, een schop onder mijn kont en krijg er veel liefde voor terug. 😉

7U8A8434.jpg

Waar kijk je het meest naar uit?

Dat zijn echt zoveel dingen!! Het weer kunnen liefhebben, vasthouden van zo’n mini. Die eerste geur. Het moment dat hij op mijn buik gelegd wordt! En ook wel echt het weer mogen geven van borstvoeding. Het zien van Sophia en Thiago met hun broertje. Zoveel mooie dingen die we over een aantal weken weer mogen beleven door dit mannetje.

Ben je benieuwd of hij op Thiago lijkt?

Ja super! Met Sophia en Thiago is het toch anders omdat het geslacht anders in. Maar nu we onze tweede jongen krijgen ben  ik heel erg benieuwd of hij op zijn broer gaat lijken.

Hoe voel je je nu?

Nou eigenlijk voel ik me dus best wel goed. Natuurlijk heb ik wel de nodige ongemakken en kwaaltjes. En die buik zit aardig in de weg. Zo zijn mijn sokken en schoenen aandoen wel een topsport.

Maar ik geniet ook echt zó en kan niet geloven dat dit nog maar 10 weken (als ik dat al haal) zo zal zijn. Die trapjes zijn zo speciaal. De band die je nu al hebt met dat kleintje dat in je groeit is zo bijzonder. Hoe erg ik ook naar hem uit kijk, deze weken mogen best nog wel even duren!

Op naar de laatste weken! Bedankt voor het insturen van jullie vragen.

Liefs Sanne

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s